VELIKI RASKOL U KREMLJU Putinu saradnici okreću leđa, ruski ambasador u SAD priznao: „Neki su spremni da KAPITULIRAJU, pa čak i da se POKAJU“

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov senzacionalno je nagovestio postojanje raskola u Kremlju zbog lošeg ishoda invazije na Ukrajinu usled jasnog neuspeha ruske vojske da napravi novi značajan napredak u Donbasu, piše Blic.

Govoreći na ruskoj državnoj televiziji, Antonov (67) rekao je da Amerika potajno daje Kremlju uslove pregovora za zaustavljanje brutalnih borbi.

Implicirao je da su neki unutar Kremlja spremni da odustanu od borbe, da povuku trupe, pa čak i „da se pokaju“ – naglašavajući da on nije među onima koji su spremni da kapituliraju.

– Amerikanci nas guraju u pregovore, ali uz određene uslove – rekao je visoki diplomata koji se smatra tvrdolinijašem.

– Naveo bih tri od njih. Prvo, da zaustavimo vojnu akciju u sklopu specijalne vojne operacije. Drugo, da vratimo naše trupe tamo gde su bile pre 24. februara. Treće je, da se pokajemo za sve što smo učinili – rekao je Antonov.

Antonov je voditelju ruske državne televizije Vladimiru Solovjovu rekao i da kapitulacije neće biti, preneo je „Jutarnji list“. 

– Naravno, govorimo čvrsto i jasno, i u to smo nedvosmisleno sigurni – barem ruske diplomate koji ovde rade – neće biti takve kapitulacije. Nikada! – kazao je on.

– Čvrsto smo uvereni – a bilo bi teže raditi bez te sigurnosti – da će svi zadaci koje je postavio vrhovni komandant biti u potpunosti izvršeni. Nikada se nećemo predati, i nikada se nećemo vratiti – istakao je. 

Antonov je Vladimira Putina pritom nazvao „vrhovnim komandantom“ i time jasno dao do znanja da vojna strategija – koja se smatra manjkavom čak i u ruskim bezbednosnim i vojnim redovima – dolazi iz samog vrha Kremlja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare