UHAPŠENI LAŽNI INSPEKTORI: Muškarac i žena opljačkali menjačnicu na Čukarici i odneli pola miliona

Muškarac F. J. (26) i žena T. B. (38) koji su pre nedelju dana opljačkali menjačnicu u beogradskom naselju Čukarica su, kako se saznaje iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva, uhapšeni.

– Njima su stavljena po dva krivična dela u saizvršilaštvu: lažno predstavljanje i drugo lažno predstavljanje sa krivičnim delom teška krađa – rečeno je za Telegraf

Podsetimo, policija je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uzela snimke sa kamera, ali i obavila i razgovor sa opljačkanom radnicom.

– Ona je objasnila da su u menjačnicu ušli žena i muškarac i da su joj rekli da dolaze iz Narodne banke Srbije i da su inspektori. Pokazali su joj legitimacije NBS i zatražili svu dokumentaciju kao i novac koji se nalazi u objektu. „Inspektorka“ je bila zadužena za proveru dokumentaciju, a njen kolega je brojao novac. Prema rečima radnice ništa nije ukazivalo da se radi o prevarantima – kaže sagovornik blizak slučaju.

Prema informacijama, nakon nekoliko minuta mladić je rekao da „mora da izađe napolje kako bi preparkirao automobil“.

– Ne zadugo iz menjačnice je izašla i „inspektorka“ tvrdeći da je „kolega sa sobom odneo njoj jako bitnu dokumentaciju i da moa do vozila da je uzme“. Kada je shvatila da je objekat opljačkan radnica je pozvala vlasnicu, ali i policiju. Tačan opis „prevaranata“ nije mogla da da jer su nosili zaštitne maske- kaže izvor.

Prema informacijama, oni su tipovali menjačnicu jer su tačno znali u kom trenutku koja radnica radi, ali i u kom se trenutku nalazi najveća količina novca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare