POLICIJA NA TERENU, DECA EVAKUISANA Dojava o eksplozivnim napravama u školama u Beogradu

Dojave o bombama jutros su stigle velikom broju škola na teritoriji Beograda zbog čega je u mnogima otkazana nastava u prvoj smeni.

Dojava o eksplozivnoj napravi stigla je u školu „Drinka Pavlović“. Roditelji su obavešteni da deca ne mogu u školu zbog dojave o eksploziji, sve dok policija ne završi bezbednosnu proveru. Kako saznajemo, neće biti nastave u prvoj smeni.

Roditelji čija deca idu u Osnovnu školu „Ivo Andrić“ na Kanarevom Brdu primili su poruku jutros pre 7 sati u kojoj je navedeno da deca danas neće ići u školu, jer su navodno svim školama u Beogradu stigle dojave o bombi.

Kako prenosi Blic, dojava o eksplozivnoj napravi stigla je i u školu „Knjeginja Milica“ na Novom Beogradu.

Policija je već na terenu i deca su evakuisana.

Takođe, dojava o eksplozivnoj napravi stigla je i u Osnovnu školu „Danilo Kiš“ na Voždovcu.

OŠ „Vladimir Rolović“ šalje obaveštenje da policija proverava dojavu o postavljenoj bombi u toj ustanovi.

Naime, „Republika“ navodi da je izdato ovo saopšteje: „Zbog dojave o postavljenoj bombi u školi, molim vas da obavestite decu i roditelje da prva smena ne može imati nastavu, dok se ne proveri od strane MUP bezbednosti istinitost ovoga. Molim vas da svi pratite obaveštenja i mailove kako bi bili u toku“.

Na meti dojava su bile i škole „Josif Pančić“ na Banovom brdu, „20 oktobar“ na Novom Beogradu, kao i OŠ „Vlada Aksentijević“ na Paliluli gde su mlađi osnovci poslati kućama.

Dojava stigla i u Treću beogradsku gimnaziju

Ppred više beogradskih osnovnih škola, dojava o bombi jutros je stigla i u Treću beogradsku gimnaziju.

Kako saznaju „Novosti“, policija trenutno proverava školu, a nastava će početi u 9h nakon što bude završena bezbednosna provera. 

Nema dana da u Beograd ne stigne bar jedna dojava o bombama. Od letova, preko tržnih centara, mostova, do škola. Srećom, za sve se do sada ispostavilo da su lažne.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare