VUČIĆ IZ BRISELA: Predsednik se obraća nakon novih pritisaka PRIŠTINA SUTRA POVLAČI OPASAN POTEZ

Predsednik Aleksandar Vučić upravo se uključio u program TV Pink iz Brisela nakon neformalne radne večere koju je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao šef diplomatije EU Žozep Borelj.

– Situacija je veoma kompleksna i složena. Sutra će biti još teža jer je gospođa Gervala potrvdila da će tražiti članstvo u Savetu Evrope. Ja sam rekao da je to kršenje svih normi. Predstoji nam težak period – rekao je Vučić, prenosi Kurir.

Vučič je najavio da niko neće uspeti da slomi Srbiju. Za 23. jun je prema njegovim rečima zakazan veliki ekonomski samit.

– Za nas situacija nije jednostavna, ali nemamo kud. Moramo da donosimo racionalne odluke koliko god to u današnjem svetu bilo teško. Ako se ne priključite histeriji, onda štrčite, a to nije dobro u današnjem svetu. Siguran sam da ćemo naš brod dovesti u mirne vode – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će Srbija nastaviti da se bori za povlačenje priznanja Kosova.

Vučić se nalazi u jednodnevnoj poseti Briselu gde je prethodno na odvojenim sastancima razgovarao sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem i sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.

Predsednik je najavio da će sutra ili prekosutra održati sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon informacije da će Priština u četvrtak podneti zahtev za prijem u Savet Evrope.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare