PINK PANTER UHAPŠEN U KALUĐERICI DOK JE IGRAO FUDBAL! Radojevića Interpol 7 godina jurio zbog pljačke vredne 100 miliona franaka

Skinuo je dres i seo u svoj automobil zajedno s jednim policajcem. Vodio normalan život iako se nalazio na poternici

Goran Radojević (47), osuđen zbog učešća u krađi slike vredne 100 miliona švajcarskih franaka u Cirihu, uprkos poternici, još od presude 2015. slobodno se kretao i radio, pa čak i igrao fudbal za veterane u klubu u Kaluđerici!

On je uhapšen tek 21. aprila i to u poluvremenu utakmice protiv veterana iz FK Brodarac, prenosi Republika. Pre sedam godina je osuđen jer je učestvovao u preprodaji čuvene Sezanove slike „Dečak u crvenom prsluku“.

Pored njega, osuđeni su i Ivan Peković na šest godina i tri meseca zatvora, zatim Raško Mladenović na šest godina i Bobe Nedeljkovski na četiri i po godine. Sud je utvrdio da su oni iz galerija evropskih zemalja krali umetnička dela i donosili ih u Srbiju. Zatim su sami ili preko posrednika od vlasnika umetničkih dela zahtevali otkup ili ih nudili na prodaju zainteresovanim kupcima.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronađeno je i zaplenjeno 1,49 miliona evra. U Pekovićevom stanu u Vranjskoj ulici u Beogradu, koji je koristio za skrivanje, pronađeno je oko 500.000 evra, dok je u kući Nedeljkovskog u Kaluđerici pronađeno milion evra.
Direktor FK Kaluđerica Miodrag Ristić objasnio je za naš list kako je izgledalo nesvakidašnje hapšenje čoveka koji se godinama nalazi na Interpolovoj poternici.

 Policija nadgleda svaku utakmicu koja se igra na terenima našeg fudbalskog kluba, a tako je bilo i ovaj put. Kada se završilo prvo poluvreme, pripadnici policije su me pitali za Gorana, koji se u tom trenutku nalazio u svlačionici. Otišao sam po njega i rekao mu da ga traže, što je on najnormalnije prihvatio. Skinuo je dres i seo u svoj automobil zajedno s jednim policajcem, dok ih je drugi pratio službenim vozilom – objasnio je Ristić.

I panter Mikić slučajno pao

Još jedan član „Pink Pantera“ Dragan Mikić (47) iz Beograda uhapšen je takođe slučajno, kada je u Novom Sadu pokušao da izvadi dokumenta na ime druge osobe. On je, koristeći dokumenta druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime, a zatim je s lažnim identitetom u drugom mestu pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica.
Mikić je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora zbog spektakularnih pljački u Bijaricu, Kanu, Kurševelu i Sen Tropeu, a proslavio se bekstvom iz zatvora u Francuskoj.

Iako se nalazio na poternici, kako saznajemo, Radojević je vodio normalan život, gde je čak vodio i svoj privatni biznis.

 Dečko je imao svoje stovarište drva, kretao se svuda po Kaluđerici i nije se skrivao. Prošle godine došao je u naš klub da igra za veterane i bio sastavni deo tima na svakoj utakmici. Nije istina da je neko skandirao njegovo ime jer niko i nije znao da se Goran nalazi na Interpolovoj poternici. Iz tih razloga niko nije znao zbog čega ga pripadnici policije odvode, svi smo bili iznenađeni – zaključio je direktor FK Kaluđerica.

Do zaključenja ovog broja nismo dobili povratnu informaciju od MUP i odgovor na pitanje kako je moguće da je uhapšen tek sada iako se na poternici nalazi još od 2015.

Bio zadužen za prodaju

Radojević je posle pljačke imao zadatak da pronađe kupca na crnom tržištu umetničkih dela. Uprkos tome što Sezanova slika vredi 100 miliona švajcaraca, oni su je nudili za tri i po miliona evra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare