ZVICEROVU ŽENU PRATILI ŠKALJARCI I POLICIJA: Evo kako je lepa Tamara dovela napadače do muža! Mafijaši imali KRTICU u policiji

Tamara Zvicer, supruga odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, prema pisanju Pobjede, bila je na meti crnogorske policije početkom 2020. godine.

Kako prenosi Kurir, policija je pomno pratila kretanje supruge vođe klana, jer su raspolagali saznanjima da ona planira da otputuje kod supruga, za kog se nije tačno znalo gde se nalazi.

Kako se ispostavilo, on je boravio u Kijevu, gde su napadači koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, u maju iste godine pokušali da ga ubiju.

Skaj komunikacija između Lazovića i Zvicera

Ako im traži da uzmu DNK, neka zovu advokata, a to sam ja

Portal Libertas pres objavio je dešifrovanu prepisku sa Skaj aplikacije između Radoja Zvicera i policajca Petra Lazovića nastalu u vreme dolaska Marka Miljkovića i Veljka Belivuka u Crnu Goru.

U objavljenim transkriptima vidi se kako Lazović obaveštava Zvicera o tome da će njegovi gosti biti pozvani u stanicu da daju izjavu, ali da ih neće zadržavati niti im uzimati DNK i otiske, ali ga i savetuje kako da se Miljković i Belivuk „našale sa policijom“. U ispitivanju, kako prenosi Libertas pres, učestvuju policajci kodnih imena „Hari“ i „Slobodan“.

– Reci im, ako pokušaju na svoju ruku, neki pametan policajac, da im traži da im uzmu DNK, da kažu da neće i da zovu advokata – a advokat sam ja – napisao je, navodno, Lazović Zviceru. Interesantno je da Zvicer na dan dolaska obaveštava Lazovića da su „braća sletela, a murije koliko hoćeš“.

– Neka ih malo izmotaju, uđu negde u garažu izađu. Nek se pi*aju po njima – poručuje Lazović Zviceru. Kako je ranije pisano, Petar Lazović je na Skaju imao kodno ime „Junior“ i „Komandos“, a policajac Ljubo Milović „Zli poručnik“ i „Oficir“. Radoje Zvicer koristio je ime „Born“.

Informacije

– Kasnija dešavanja su pokazala da su i „škaljarci“, imali informaciju o lokaciji Zvicera i da su stupili u planiranje Zvicerove likvidacije. Kasnija dešavanja, ali i dešifrovanje aplikacije Skaj pokazala su da je policijski funkcioner iz Crne Gore, Dalibor Medojević, koji je uhapšen 8. marta zbog sumnje da je sarađivao sa škaljarskim klanom, a na Skaju je koristio ime „Radonja“, znao operativne informacije o kretanju Tamare Zvicer i da ih je preneo „škaljarcima“ – preneo je ovaj portal.

Kako se navodi, dešifrovanje aplikacije Skaj otkrilo je da je „Radonja“ u komunikaciji sa vođom škaljarskog klana i da mu je prosleđivao operativna saznanja i informacije iz bezbednosnog sektora.

Gostili Belivuka i Miljkovića

Pevala im Jadranka Barjaktarović

Tamara Zvicer i njen suprug Radoje, navodno su ugostili u januaru prošle godine, neposredno pre nego što su uhapšeni, vođe beogradskog ogranka tog klana Veljka Belivuka i Marka Miljković. Na saslušanju u policiji, pošto je navodno u vreme boravka pripreman atentat na njih, Miljković i Belivuk su ispričali da su u Kotor došli na babine kod bračnog para Zvicer. Tada je otkriveno da je zapravo, u vreme kada je pucala na napadače na supruga, Tamara Zvicer bila trudna. Inače, na proslavi na kojoj su u njihovoj kući bili Belivuk i Miljković, prema slikama koje su objavljene na društvenim mrežama na kojima je Zvicerova supruga i dalje aktivna, pevala je Jadranka Barjaktarović.

– Upravo tim putem je do škaljarskog klana i stigla prioritetna informacija – mesto boravka Radoja Zvicera – otkrili su njihovi izvori. Radoje Zvicer, podsetimo, teško je ranjen 26. maja 2020. godine ispred zgrade u kojoj živeo u Kijevu, kada je izašao da džogira u luksuznom kraju.

Javnost je tada prvi put čula za njegovu suprugu Tamaru, pošto je ona istrčala iz zgrade sa pištoljem u rukama, zapucala na napadače i tako teško ranjenom suprugu bukvalno spasila život.

Spasla život mužu

– Sigurnosne kamere sa zgrade snimile su kako unezvereno isrčava, repetira pištolj i viče, posle čega su napadači pobegli – podseća izvor Kurira.

U Odesi su zbog pokušaja ubistva ubrzo uhapšeni navodni članovi škaljarskog klana,Crnogorci Stefan Đukić i Emil Tuzović, kao i srspki državljani Milan Branković i Petar Jovanović.

Tada je otkriveno i da je supruga Radoja Zvicera, koja inače boravi u Kotoru, imala i ugostiteljsku firmu u Kijevu.

Evropol

Ispitati ulogu žene

U dokumentima koja je Evropol dostavio crnogorskim bezbednosnim službama, prema pisanju medija iz te države, osim ljudi iz kriminalnog miljea i imena policajaca za koje se sumnja da sarađuju sa njima, našlo se i ime Tamare Zvicer.

Navodno, Evropol je na osnovu dešifrovane Skaj komunikacije dao preporuku crnogorskom tužilaštvu da ispita i ulogu Tamare Zvicer u njegovom klanu.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare