Vlasnik Rituala ubijen iz osvete! Istraga o likvidaciji Žižića policiju vodi do ubistva još jednog Luke

Pored Stefana Milašinovića (23), koji je pucao u Luku Žižića (37), policija sumnja da su u zločin umešani i Marko Đorđević i Srđan Kukulj, javnosti poznati nakon ubistva Luke Radulovića u klubu u Savamali

Nakon hapšenja Stefana Milašinovića (23) iz Kraljeva, osumnjičenog da je u kafiću „Ritual“ u Novom Beogradu ispalio smrtonosne hice u Luku Žižića (37), policija je došla do saznanja i o njegovim saučesnicima.

Kako se sumnja, u ovaj zločin umešani su i Marko Đorđević (35), zvani Markeđani, i njegov saradnik Srđan Kukolj (36)! Obojica su javnosti postali poznati nakon ubistva Luke Radulovića (37) u klubu „Ispod mosta“ u Savamali!

Žižić je ubijen 28. aprila, a Milašinović je uhapšen sedam dana kasnije u rodnom Kraljevu, gde se krio u štek-stanu. Kobnog dana ušao je obučen u radničko odelo u Žižićev kafić i u njega ispalio čak 11 hitaca. Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju. Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj. Iako je uspeo da se otrgne i pobegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

– Milašinović je identifikovan zahvaljujući DNK tragovima i snimcima s bezbednosnih kamera. Kada ga je policija uhapsila, još je imao vidne povrede koje su mu prijatelji Žižića naneli tukući ga po glavi njegovim pištoljem. U štek-stanu u kome se krio pronađeni su droga i keš – kaže izvor Alo!.

On objašnjava da je Milašinović narkoman koji je za novac pristao da ubije Žižića. Istraga se nije zaustavila na njemu.

– Prema operativnim saznanjima, iza ubistva stoje Marko Đorđević i Srđan Kukulj. Radi se o nekoj vrsti osvete. Da li je to tačno, pokazaće istraga koja je u toku – kaže izvor Alo!.

Navodno, Žižić i Đorđević su se prvi put sukobili još davne 2006. godine i tada je Đorđević izvukao deblji kraj. Njihova netrpeljivost vremenom je rasla.

– Izgleda da mu Đorđević nikada nije oprostio batine, ali ko zna šta se sve izdešavalo u međuvremenu i kako se Žižić našao na listi na odstrel. Nije isključeno i da Đorđević nije nalogodavac, već da iza zločina stoji neka druga osoba s nekim drugim motivima – kaže naš sagovornik.

Ubici određen pritvor

Stefan Milašinović juče je priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.  Njemu se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo na podmukao način, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti. Nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana.

Sličnosti Žižića i Radulovića

– Obe žrtve se zovu Luka

– Obojica su ubijeni u kafiću pred gostima

– Obojica su stradali u mesecu aprilu

– Obojica su imali 37 godina

– U oba slučaja se kao motiv pominje osveta

Obustavljena istraga za ubistvo Radulovića!

Marko Đorđević se navodno sukobio s Lukom Radulovićem dok je u jednom klubu proslavljao oslobađujuću presudu za pokušaj ubistva dva radnika obezbeđenja na splavu „Amsterdam“. Četiri meseca kasnije Radulović je ubijen, a za njim i Kukuljem izdata je međunarodna poternica. Đorđević je lociran i uhapšen 2019. godine u Kanu, u luksuznoj vili na francuskoj rivijeri, u kojoj se odmarao sa porodicom. Godinu dana kasnije, u oktobru 2020, isporučen je Srbiji. Kako Alo! saznaje, u septembru 2021. protiv Đorđevića je obustavljena istraga zbog ubistva Luke Radulovića!

Đorđević i Kukulj široj javnosti su postali poznati nakon ubistva još jednog Luke! Kao i Žižić, Luka Radulović ubijen je u kafiću. Ubistvo se dogodilo 2018. u jednoj pivnici u Savamali. I tada se kao motiv spominjala osveta zbog batina koje je Đorđević dobio!

Vulin i Milić s policajcima

zaslužnim za hapšenje

Ministar policije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić razgovarali su s operativcima koji su učestvovali u rasvetljavanju ovog teškog ubistva.

Vulin je istakao da je ponosan na rad beogradske policije sa načelnikom Milićem na čelu.

– Možda nekada ne možemo da predupredimo i sprečimo da se dogodi teško ubistvo, ali niti jedno teško ubistvo neće ostati nerasvetljeno i nerešeno. Beograd je siguran grad, Srbija je bezbedna zemlja, a našu policiju čine izuzetni profesionalci koji su potpuno posvećeni svom poslu i zaštiti građana – poručio je ministar.

Mediji su tada pisali da je Đorđević pred punim lokalom potegao pištolj i pucao u Radulovića koji se stajao za šankom. Navodno, u kolima ga je čekao Kukulj, nakon čega su pobegli.

Luka Radulović „proslavio se“ godinu dana ranije kada je na Topčiderskoj zvezdi presekao kolonu predsednika Srbije i to „bentlijem“ fudbalera Ivice Dragutinovića. Kasnije je bio dovođen u vezu s trgovinom narkoticima.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare