NEPRIJATELJ BROJ 1: Koraća nišanili mafijaši iz dva klana! Otkriveno zašto je bio na meti Šaranovića i Belivuka

Filip Korać, koji se pre nekoliko dana predao hrvatskom pravosuđu, u poslednjih desetak godina bio je jedna od najtraženijih meta, najpre klana pokojnog Slobodana Šaranovića, a potom i zloglasne kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Strah od osvete

Koraćevo ime pominjalo se u optužnici za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U njoj je pisalo da je ista kriminalna grupa koja je 29. aprila 2013. u centru Beograda ubila Nikolu pripremala i Koraćevu likvidaciju. Jedan od optuženih, koji je odlučio da sklopi sporazum sa tužilaštvom i detaljno prizna sve što zna o krivičnim delima, opisao je likvidacije Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u julu 2013. u Budvi, a onda dodao: – Sledeća meta bio je Filip Korać, Bojovićev vojnik – rekao je pred sudom Miloš Vojnović.

Motiv za pripremu likvidacije Koraća, navodno je bio taj što su se plašili da će Luka Bojović, koji je od februara 2012. u zatvoru u Španiji, pokušati da im se osveti za ubistvo brata. Zbog toga su, navodno, planirali da ubiju sve njemu bliske ljude. Korać je od trenutka kada je Bojović otišao u zatvor preuzeo sve njegove poslove.

Kriminalna grupa, međutim, uhapšena je, ali se on ponovo našao na spisku za odstrel. Ovoga puta bio je meta klana Belivuka i Miljkovića.

– U presretnutoj komunikaciji, ali i na osnovu onoga što je ispričao svedok-saradnik istražitelji su došli do operativnih podataka da je najvažnija meta ove grupe bio Filip Korać. Sumnjali su da su Lazar Vukićević i Goran Veličković, koji su brutalno iskasapljeni i samleveni u kući u Ritopeku, Koraćevi saradnici. Kada su ih namamili u kuću strave, s njihovih telefona slali su Koraću fotografije izmasakriranih tela, na kojima su čak krvlju pisali „Korać pi*ka“ – podseća sagovornik.

Navodno, dešifrovanjem aplikacije za komunikaciju Skaj, otkriveno je i da su s njihovih telefona slali Koraću poruke. – Tik-tak, tik-tak, ovako ćeš i ti da završiš. Navataćemo te – navodno je pisalo u jednoj od njih.

I vozač nastradao

Bombu spremali za Koraća, ubili Milića?

Filip Korać se poslednji put u javnosti pojavio na sahrani Nikole Bojovića, kada je s Dragoslavom Miloradovićem i Radetom Rakonjcem, bliskim prijateljima Luke Bojovića, nosio Nikolin kovčeg. Miloradović i Rakonjac su kasnije ubijeni. – Među stradalima, čije se pogibije vezuju za rat klanova, nalazi se i Siniša Milić, koji je bio Koraćev vozač. Sumnja se da je i Milić, za kog se tvrdi da je bio izuzetno oprezan, raznet bombom jer ubice nisu uspele da dođu do Koraća – podseća sagovornik Kurira.

Klopka za Filipa

Hrvatin je navodno ispričao i da su pokušali da preko telefona ubijenih namame Koraća, ali da je on bio oprezan i da ih je „provalio odmah posle prve, druge poruke“.

U poruci koju je ubrzo Veljko Belivuk poslao nepoznatoj osobi otkrio je da im je, osim Koraća, bitan i Veljko Banović, zvani Votka, takođe jedan od najbližih Bojovićevih saradnika.

– U optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Belivuka i ostalih nalaze se i presretnute poruke koje je Belivuk posle ubistva „pink pantera“ Milana Ljepoje slao nepoznatoj osobi. Poruka glasi: „Ovaj (Ljepoja, prim. aut.) morao je iz zna se kojih razloga, jedino Votka da se vrati, pa ostajem, inače odoh 20 dana negde“ – kaže izvor.

Istražitelji smatraju da su Korać i Votka bili glavne mete Belivukovog klana, upravo zbog bliskosti sa „škaljarcima“.

Potraga po Beogradu

Šaranovićevi ljudi nisu znali kako Korać izgleda!

Nekoliko članova klana Slobodana Šaranovića sredinom 2016. godine vrebalo je svoju žrtvu Filipa Koraća, pisao je portal Krik. – Šaranović je verovao da Bojović stoji iza ubistva njegovog brata i želeo je da mu se osveti. S obzirom na to da je Bojović tada bio u španskom zatvoru, organizovali su ubistvo njegovog rođenog brata Nikole i planirali da ubiju njegove najbliže saradnike. Na listi se tako našao i Korać – piše Krik. – Plan je bio da Koraća likvidiraju iz „heklera“ dok se vozi u kolima – ispričao je na sudu bivši član Šaranovićeve grupe. Imali su, medutim, problem. Niko od njih nije znao kako Korać izgleda. Pomogla im je prijateljica jednog od članova grupe, advokatica koja im je dala njegov opis, a drugi član grupe je saznao u koji kafić Korać često dolazi. Koraća su pratili po Beogradu kako bi sakupili informacije o njegovim navikama i mestima koja posećuje. Član Šaranovćeve grupe kasnije ga je na sudu opisao kao „ozbiljnog, hrabrog, punog sredstava, prijatelja“.


Bio oprezan

Likvidirali mu prijatelje i advokata

Izvor Kurira objašnjava da su Veljko Belivuk i Marko Miljković bili bliski Radoju Zviceru i kavačkom klanu, dok Filip Korać važi za jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića i za bitnog čoveka koji je veza sa „škaljarcima“. – Operativne informacije ukazuju da su čak i odmetnuti delovi policije pokušavali da im pomognu da dođu do Koraća, ali je on verovatno bio oprezniji od ostalih, što i ne čudi, jer su mu poslednjih godina ubijeni prijatelji Nikola Bojović, Dragoslav Miloradović i advokat Miša Ognjanović – zaključuje izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare