VUČIĆ SE OBRATIO SA SVEČANOSTI U GRČKOJ: Važno je da poboljšamo životni standard naših građana, ovo je bitan događaj za ceo BALKAN!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Grčkoj da izgradnja LNG terminala predstavlja veliki i važan događaj za ceo region i za ceo Balkan, prenosi Republika.

U grčkom gradu Aleksandrupoliju održava se ceremonija obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas, a u svom obraćanju predsednik Aleksandar Vučić je zahvalio grčkim domaćinim na pozivu Srbiji.

– Ovo je važan događaj za ceo region, za ceo Balkan – naglasio je Vučić.

Dodao je da je on među malobrojnima koji je, kao i uvek, bio skeptičan po pitanju tog projekta, ali da sada kada vidi da je sve spremno, veoma zadovoljan zbog toga.

– Veoma smo zahvalni i spremni da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti – rekao je Vučić.

On je ukazao da Srbija treba da gradi sisteme za povezivanje sa Bugarskom, jer će tako moći da prihvati i dobije velike količine gasa u nasu zemlju.

Vučić je kazao da će morati da se uradi nešto i na povezivanju Severne Makedonije, i da tamo mora mnogo stvari da se uradi.

Rekao je da je zahvalan EU, jer, kako je istakao, kada se govori o potrebama da se izgradi naš deo, najveći deo projekta finansirala je Unija.

Tako će, dodaje, i projekat povezivanja sa Severnom Makedonijom finansirati EU.

– Moram da kažem da verujem da možemo zajedno da učinimo veliki broj stvari. Na tom putu, međutim, vidim dosta prepreka, i to nije samo energetsko pitanje, već i hrana, voda i mnogo drugih teških izazova koje ćemo morati da rešavamo u budućnosti – objasnio je Vučić.

Izrazio je nadu da će se naći dobra rešenja kako za evropski, tako i naš narod.

– Lako je uvek napraviti neku ceremoniju, ali ključni su životi naših građana, važno je da poboljšamo životni standard naših građana i da sve izazove prevaziđemo uz pomoć EU – objasnio je on, prenosi Alo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare