Poznato je kada će Filip Korać biti priveden kod tužioca: Njegov advokat ga još nije video, a ovo je razlog

Filip Korać, mogao bi već od ponedeljka 9. maja da iznese svoju odbranu pred hrvatskim tužiocem zbog krivičnog dela falsifikovanje dokumenata, prenosi „Telegraf. rs“.

On se trenutno nalazi u izolaciji zbog kovid mera i iz tog razloga je sam u ćeliji.

– Mogu vam samo reći da me je Korać angažovao da ga zastupam u predmetu zbog koga se nalazi na poternici. Njega još nisam video zbog kovid mera koje su na snazi. Prema našem krivičnom zakonu Koraću je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina- kaže za „Telegraf.rs“ advokat Gordan Preglej i dodaje da ne zna da li će njegov klijent izneti odbranu ili će se braniti ćutanjem.

Kako „Telegraf. rs“ prenosi, Korać je dan ranije pozvao svog branjenika i rekao mu da želi da se preda jer ima saznanja da se nalazi na hrvatskoj poternici zbog falsifikovanja dokumenata.

– Uprava zatvora u Remetnici je dan ranije bila obaveštena o tome da će se Korać u utorak predati – kaže naš izvor blizak slučaju.

Korać je pri ulasku bio testiran na korona virus i nije bio pozitivan.

Podsećanja radi, Filip Korać je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, ali mu je ona ukinuta pre dve godine jer nije bilo dokaza da je učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića 2018. godine na Voždovcu.

Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara prošle godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare