KOJI MINISTRI MOGU DA RAČUNAJU NA JOŠ JEDAN MANDAT, A KO IMA NAJVEĆE ŠANSE DA BUDE SMENJEN: Ovo su procene kladionica!

Konsultacije o formiranju nove vlade još nisu ni počele, niti će pre kraja maja ili početka juna, kako je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandsar Vučić, a srpske kladionice već prognoziraju ko bi mogli biti novi ministri. Doduše, oni su zasad izbacili kvote za svega šest ministarstava, od kojih čak u pet najveće šanse za novi mandat imaju aktuelni ministri.

Tako se za resor Kulture i informisanja „bore“ četvoro kandidata, od kojih Maja Gojković, aktuelna ministarka, i dalje ima najveće šanse da dobije još jedan mandat – njoj su kladionice dale kvotu 1,50, dok su njeni „rivali“, ali daleko iza nje, glumci Lazar Ristovski i Predrag Miki Manojlović sa kvotom 15, dok reditelju Siniši Kovačeviću daju kvotu 30.

Za Ministarstvo omladine i sporta i dalje je favorit Vanja Udovičić, sa kvotom 2. Odmah iza njega je bivši teniski selektor Bogdan Obradović sa kvotom 3, košarkaš Marko Kešelj ima kvotu 5, a nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović 10.

Kada je reč o Ministarstvu pravde, aktuelna čelnica tog resora Maja Popović je favorit sa kvotom 2, odmah iza nje je član Predsedništva SNS, advokat Vladimir Đukanović, sa kvotom 3.

U „konkurenciji“ su, prema kladionicama, i lider DSS Miloš Jovanović, kome daju kvotu 5 i advokat Vladimir Gajić, potpredsednik Narodne stranke, sa kvotom 6.

Resor spoljnih poslova i u novom mandatu ima najveće šanse da vodi Nikola Selaković, kome je kvota 1,40, a iza njega je nekadašnji šef diplomatije Ivica Dačić sa 2,25. Kladionice su u ponudu uvrstile i Vuka Jeremića sa kvotom 6 i Borka Stefanovića – 10.

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, takođe ima najveće šanse da ostane na toj poziciji, sa kvotom 1,50, dok je iza njega, sa dvostruko većom kvotom – 3, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Kladionice su i tu uvrstile Miloša Jovanovića iz DSS kome daju kvotu 5, a Mariniki Tepić 8.

Najzanimljivija situacija mogla bi biti, prema procenama bukmejkera, u resoru zdravlja. I tu jedino aktuelni ministar Zlatibor Lončar, sa kvotom čak 5, nema velike šanse za još jedan mandat. Jednake šanse kao Lončar ima i doktor Branimir Nestorović, dok je favorit za novog ministar i to sa kvotom svega 1,3, dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju. Iza nje, sa kvotom 3, je aktuelna ministarka rada Darija Kisić, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare