ZVANIČNO! Srbija dobila predstavnika u Ligi Evrope!

UEFA izbacila ruske klubove i reprezentaciju, a zbog toga naši predstavnici u evropskim takmičenjima imaće bolji tretman .

Najveća promena je to što će naša država imati predstavnike u sva tri evropska klubska takmičenja, prenosi Informer.

tekućoj sezoni nismo imali predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali Zvezda je izborila ovo takmičenje nakon što je ispala iz kvalfikacija za Ligu šampiona. 

Izbacivanje ruskih predstavnika, otvorio se prostor za naše timove. Biće to pobednik Kupa Srbije, prema novoj šemi krenuće od trećeg kola kvalifikacija i imaće samo dve prepreke do grupne faze drugog po rangu evropskog takmičenja.

Kako je došlo do novog reljefa u kontinentlanom fudbalu, tako je jasno da će osvajač kup trofeja ili drugoplasirani u Superligi.

Recimo, ukoliko Crvena zvezda osvoji Superligu, a u finalu Kupa budem gledali „večiti derbi“, Partizan će izboriti kvalfikacije za Ligu Evrope.  

Potvrda iz Niona će po svemu sudeći doneti veliku korist Partizanu, ali i Crvenoj zvezdi. Ako crveno-beli odbrane titulu, moglo bi lako da se desi da preskoče drugo kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odakle su obično startovali.


Da bi se to desilo posle izbacivanja ruskih klubova potrebno je da se ispuni samo još jedan uslov, a to je da Viljareal ne osvoji Ligu šampiona i tako se direktno probije do grupne faze za sezonu za narednu sezonu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare