UKIDAJU SE SVE MERE ograničenja za ulazak u Srbiju

Od utorka, 3. maja 2022. godine, prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane, prenosi Kurir.

Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Republiku Srbiju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona. Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost.

Bitno je napomenuti da ova odluka ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju. Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno. Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare