UDARNA VEST! Policija SAZNAJE da je jedna osoba sarađivala i sa KAVAČIMA i sa ŠKALJARCIMA!

Istraga koja je vođena u Hrvatskoj pokazala je da su i škaljarci i kavčani imali istog „dobavljača“ lažnih pasoša.

Pripadnici dva najozloglašenija klana u regionu, škaljarskog i kavačkog neretko su hapšeni sa falsifikovanim dokumentima, a najčešće su to bile hrvatske lične isprave. Interesantno je da su oni lažne pasoše često kupovali od istog falsifikatora, piše Republika.

Pažnju javnosti privuklo je hapšenje Filipa Koraća, čoveka koji je bio poznat kao desna ruka Luke Bojovića, a on se predao policiji posle zajedničke akcije hrvatskih i srpskih policajaca.

Dugačak je spisak bezbednosno interesantnih osoba koje su došle u posed lažne isprave susedne države, a čitav proces nabavke dokumenata išao je preko Nusreta Seferovića, koji je do tada bio poznat kao predsednik Unije Roma.

– Pripadnici ovog zločinačkog udruženja su protivzakonito prikupljali i obrađivali lične podatke hrvatskih državljana s prebivalištima na teritoriji Srbije koji do tada nisu tražili niti vadili hrvatska dokumenta te ih, po prethodnim dogovorima, ustupali drugim osobama – navodi Kurir i dodaje da su na spisku korisnika ovih usluga bili ljudi iz srpskog i crnogorskog podzemlja koji su falsifikovana dokumenta plaćali između 7.500 i 15.000 evra.



Neki od pripadnika zemunskog klana imali su lažna dokumenta, ali svakako najinteresantnije ličnosti dolaze iz jednog od dva suprotstavljena i ozloglašena klana iz Crne Gore.

– Pripadnicima zaraćenih kotorskih klanova očigledno nije bio problem da falsifikovana dokumenta nabavljaju od iste grupe. Istraga koja je vođena u Hrvatskoj pokazala je da su i škaljarci i kavčani imali istog „dobavljača“ lažnih pasoša – kaže izvor.

Samo jedan od mnogih koji je imao lažna dokumenta je Igor Dedović, koji je likvidiran u januaru 2020. u Atini. Dedović je važio za jednog od vođa škaljarskog klana, nalazio se u bekstvu, a ubijen je zajedno sa Stevanom Stamatovićem pred suprugama i decom.

Posle akcije Krtica, hrvatski 24.hr označio je i Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog klana kao jednog od kupaca lažnih pasoša. Interesantno je da je Vukotić u Srbiji odlužio zatvorsku kaznu zbog falsifikovanog makedonskog pasoša sa kojim je uhapšen u Turskoj. On se i danas nalazi u bekstvu.

Pripadnik barske grupe koja važi za bliske Vukotiću i škaljarskom klanu, Dragan Pečurica posedovao je falsifikovanu putnu ispravu.

Sa druge strane, visoko pozicionirani pripadnik kavačkog klana, Damir Meljović, uhapšen je u Parizu sa 69 kilograma kokaina, takođe je posedovao lažni pasoš, navodno nabavljen od iste grupe. Na istom spisku našao se i Podgoričanin Milan Vujotić, navodno blizak kavčanima.

Još jedan crnogorski državljanin Krsto Vujić Terminator iz Herceg Novog preživeo je nekoliko atentata, a on je u 2020 je priznao da je organizovao i naručio ubistvo Šćepana Roganovića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare