UHAPŠEN FILIP KORAĆ: Desna ruka Luke Bojovića iza brave

Na teritoriji Hrvatske, pre nekoliko dana, uhapšen je Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, prenose Novosti.

Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine. Umesto da je pričao o ubistvima za koja je optužen (u ovom trenutku najmanje sedam) on je izjavio da država sarađuje sa „škaljarskim klanom iliti Filipom Koraćem“. Belivuk je rekao da je Korać saradnik Bezbednosno-informativne agencije i Interpola, ali i Kotoranina Jovana Vukotića, koji prema operativnim saznanjima crnogorske policije važi za navodnog vođu „škaljarskog klana“.

Policijske informacije, kao i podaci bezbednosnih službi, govorili su da je Belivukova i Miljkovićeva kriminalna grupa jurila da otme i ubije Koraća. Svedok okrivljeni Bojan Hrvatin ispričao je u tužilaštvu da su članovi ove kriminalne grupe fotografije izmasakriranih tela ubijenih suparnika slali Filipu Koraću. Čak su na jednom od tela krvlju ispisali: „Korać pi…“.

O Koraću se u javnosti govorilo i avgusta 2016. kada je priveden nakon ubistva Čede Đokića u Zvorniku. Godinu dana kasnije, njegovo ime ponovo je osvanulo u medijima, i to nakon derbija Partizana i Crvene zvezde, kada je na južnoj tribini stadiona u Humskoj, došlo do opšte tuče između navijača Partizana i pokušaja preuzimanja južne tribine. Korać je tada označen kao organizator nereda, koji je za ovaj „posao“ angažovao čak i huligane iz Hrvatske.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare