Ovo su NOVE CENE GORIVA koje će važiti do 6. maja!

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je objavilo obaveštenje o novom ograničenju visine cena goriva, koje će stupiti na snagu danas u 15 i trajaće do 6. maja isto do 15 časova.

Kako je objavilo ministarstvo litar dizela će koštati 206,2 dinara, a benzina 184 dinara, prenosi Blic.

Podsećamo Vlada Srbije usvojila je juče izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se prosečna veleprodajna cena derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 na teritoriji Srbije, podigla za otprilike 7 dinara.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Takođe, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare