SKUPŠTINA IZGLASALA 43. VLADU CRNE GORE! Dritan novi premijer.

Za izbor nove Vlade i ekspoze mandatara glasalo je 45 poslanika nove većine, protiv su bila tri poslanika SD-a, prenosi Kurir.

Predsednica Skupštine Danijela Đurović rekla je da će se o nastavku sednice poslanici dogovoriti na kolegijumu.

Abazović je istakao da će nova vlada počivati na dva glavna stuba – vladavini prava i ekonomskom razvoju koji nose pet prioritetnih pravaca djelovanja, i to su: borba protiv korupcije, više održivih investicija, integracija u Evropsku uniju, održivi razvoj i zaštita životne sredine, kao i afirmacija dece i mladih.

Dodao je da svi članovi Vlade dužni da se bave budućnošću Crne Gore, a ne njenim daljim zarobljavanjem u prošlosti.

“Zato sam ponosan što će prvi put zajedno raditi subjekti koji do sada nisu direktno sarađivali“, kazao je on.

Abazović je naveo normativne i političke prioritete nove izvršne vlasti.

On je kazao da je cilj Vlade da što prije zaživi vladavina prava, koja podrazumijeva izbor Sudskog savjeta i ostalih aktera, a za šta je, kako je kazao, neophodan širi društveni koncenzus.

„Bezbednost građana i građanki njavažnija je u svakoj državi, zato će nam u fokusu biće borba protiv organizovanog kriminala i sa njima povezanih grupa koje deluju na teritoriji Crne Gore. Crna Gora je nedavno dobila dokument SOCTA koji je definisao ko su neprijatelji naše zemlje iz sfere organizovanog kriminala“, naveo je Abazović.

Za ovu vladu, prema njegovim rečima, nastavak auto puta Bar – Boljare, „uz pronalaženje povoljnih načina finansiranja je od velikog značaja za cjelokupan ekonomski razvoj“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare