PREDSEDNIK UEFA NAJAVIO UKIDANJE SANKCIJA ZA RUSE! Čeferin: Sportisti ne bi trebalo da trpe zbog rata u UKRAJINI!

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je da se sankcije protiv Rusije i Belorusije zbog specijalne operacije u Ukrajini ne bi trebalo da se odnose na ruske i beloruske sportiste. Tim povodom UEFA će uskoro doneti odluku vezanu za igranje ruskih i beloruskih klubova u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije.

U razgovoru za mariborski list „Večer“ Aleksandar Čeferin je rekao da ruski sport zbog „odluka pojedinaca“ ne bi trebalo da trpi i snosi posledice. Sa druge strane, priznao je da je UEFA bila prisiljena da donosi neke odluke i sankcije vezane za igranje ruskih klubova u evropskim takmičenjima. Ta odluka biće ponovo razmatrana i prevaspitana pred početak nove sezone.

– UEFA će uskoro doneti odluku hoće li ruski klubovi moći da igraju u evropskim takmičenjima – rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, dodavši kako smatra da bi svi u svetu trebalo više pažnje da posvećuju pozivima na mir i saradnju, prenosi Kurir.

Po njegovim rečima, ruski i beloruski sportisti snose sankcije iako za rat nisu krivi. Zato bi trebalo pokazati dobru volju i na delu demonstrirati da sankcije nisu usmerene, ni protiv ruskih sportista, ni protiv ruskog naroda.

Usled političkih pritisaka UEFA je izbacila moskovski Spartak iz osmine finala Lige Evrope, a fudbalskoj reprezentaciji Rusije FIFA nije dozvolila da kroz kvalifikacije obezbedi učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare