„TRAŽIM SUOČAVANJE DIJANE HRKALOVIĆ I NEBOJŠE STEFANOVIĆA“ Advokat bivše državne sekretarke MUP traži da ministar odbrane svedoči: „On je trebalo da bude na optuženičkoj klupi“

Odbrana bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović predložila je danas u Specijalnom sudu Nebojšu Stefanovića, bivšeg ministra policije, a sada minista odbrane, da svedoči u ovom postupku! Predloženo je i suočavanje Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića.

Pored njega, advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović, pozvao je za svedoke bivšeg direktora policije Vladimir Rebića i višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić.

– Bivšeg ministra predlažem na okolnosti da vidimo da li je on bio taj koji je naredio da se ne pošalje izveštaj Višem tužilaštvu. Smatram da je ministar Stefanović već morao da bude saslušan jer je njegovo ime češće pominjano u optužnici nego ime Dijane Hrkalović. Ministar Stefanović je morao da bude obuhvaćen optužnim predlogom i da sedi ovde na optuženičkoj klupi, a tužilac nije tražio da bude saslušan ni kao svedok, rekao je Đukanović i zatražio suočavanje Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića!

On je odbacio i sve navode optužnice, objašnjavajući da kod „trgovine uticajem“, za šta je Dijana Hrkalović optužena, mora da postoji namera, a ovde ta namera nije postojala. Takođe, naveo je i da je optužnica sastavljena na osnovu izjava drugooptuženog Dejana Milenkovića Bagzija „ko je niko nije proveravao“.

On je izjavio i da smatra da je protiv Dijane Hrkalović pokrenut politički proces, kako bi se zaštitili neki drugi ljudi.

– Biću slobodan da kažem, na samom kraju, da ovo liči na ozbiljnu političku ujdurmu, suština je da se na njena pleća svalila sva krivica koju su oni činili. Tužilac, da je hteo da dođe do istine, morao je da pozove druge ljude na optuženičku klupu, a ne da svaki sve na ove ljude ovde – dodao je Đukanović pred Specijalnim sudom.

Dijana Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, danas bi prvi put trebalo da sudu predloži dokaze i svedoke, za koje smatra da joj idu u korist i da će joj pomoći da se brani od optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal u kojoj se navodi da je kočila istrage, sklanjala dokaze i pomagala ljudima iz kriminalnog miljea da ne budu procesuirani. Na prethodnom suđenju ona je negirala krivicu i najavila da će detaljno izneti svoju odbranu, piše Blic.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare