UŽIVO 57. DAN RATA U UKRAJINI Kijev predlaže održavanje specijalne runde pregovora u Marijupolju

Danas je 57. dan rata u Ukrajini.

NAJVAŽNIJI DOGAĐAJI, Četvrtak, 21. april

* Džonson stigao u Indiju

* Ukrajina nudi pregovore o Marijupolju

Džonson stigao u Indiju, s Modijem će razgovarati o Rusiji

Britanski premijer Boris Džonson stigao je u Indiju u diplomatsku misiju kako bi uverio indijskog premijera Narendru Modija da podrži zapadne sankcije protiv Rusije. Razgovaraće i o nizu drugih strateških partnerstava.

Poseta će „produbiti stratešku trgovinu, osbranu i međuljudske veze između naše dve zemlje“, rekao je Džonson u parlamentu pre nego što je odleteo iz Londona.

Ukrajinska vojska: Rusija planira prisilnu mobilizaciju stanovništva u Hersonu

Ukrajinska vojska je u novom obaveštajnom izveštaju objavila da ruske trupe planiraju prisilnu mobilizaciju lokalnog stanovništva u južnom gradu Hersonu.

Ukrajina nudi bezuslovne razgovore o Marijupolju

Ukrajina je spremna da diplomatskim putem reši pitanje deblokade Mariupolja i evakuacije civila i predložila je održavanje „specijalne runde“ pregovora sa Rusijom u opkoljenom gradu, rekli su zvaničnici.

– Da. Bez ikakvih uslova. Spremni smo da održimo „specijalnu rundu pregovora“ upravo u Mariupolju. Jedan na jedan. Dva na dva. Da spasemo naše momke, Azov, vojsku, civile, decu, žive i ranjene. Svi. Zato što su naši. Jer su u mom srcu. Zauvek, napisao je na Tviteru ukrajinski pregovarač Mihail Podoljak.

Ruski službenik: Operacija će se završiti kad prestanu NATO pretnje

Ruska specijalna vojna operacija će se završiti kada NATO prestane koristiti ukrajinsku teritoriju za pretnje Rusiji, rekao je Aleksej Poliščuk, visoki službenik ruskog ministarstva spoljnih poslova.

– Specijalna vojna operacija završiće se kada se ispune njeni zadaci. Među njima su zaštita mirnog stanovništva Donbasa, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i uklanjanje pretnji Rusiji koje dolaze s ukrajinske teritorije zbog njenog zauzimanja od strane NATO-a – rekao je Poliščuk.

Diplomata je dodao da operacija „teče kako je planirano“ i da će „svi njeni ciljevi biti postignuti“, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare