SRBJA ŽELI MIR I ŽIVOT: Predsednik Vučić na ceremoniji povodom Dana sećanja na žrtve holokausta

Vučić je na Obali jasenovačkih žrtava otkrio spomen-ploču posvećenu žrtvama

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je državnoj ceremoniji posvećenoj obeležavanju nacionalnog Dana sećanja Republike Srbije na žrtve Holokausta, genocida i druge žrtve fašizma.

Obraćanje predsednika Vučića

– Svedočeći o prirodi zločina nad Jevrejima, Romima i Srbima, ne možemo da verujemo šta se ovde dogodilo tokom Drugog svetskog rata. Iz tog košmara buđenja nema. Staro sajmište, pored Banjice, je jedini logor koji se nalazi u gradu. Jasenovac predstavlja i danas, 81 godinu posle, kada je među nama sve manje preživelih i svedoka, važno je što smo ovo mesto obeležili kao Obalu jasenovačkih žrtava. U oba rata bili smo žrtve. Srbija želi mir i život, sebi i drugima – rekao je Vučić, a prenosi Republika.

Ceremonija se održala na Starom sajmištu, a Vučić je na Obali jasenovačkih žrtava otkrio spomen-ploču posvećenu žrtvama sistema koncentracionih i logora smrti Nezavisne Države Hrvatske u Jasenovcu.

On je takođe položio venac kraj Spomenika žrtvama genocida počinjenog nad Srbima, Jevrejima i Romima od 1941. do 1945. godine na području tada okupirane Kraljevine Jugoslavije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare