DARKU KOSTIĆU JE OVO ČAK ŠESTO HAPŠENJE: Žrtva iz špajza poslala poruku drugu: VEZAO ME, ZATVORIO U OSTAVU I HOĆE DA ME UBIJE!

Poznati modni kreator Darko Kostić, uhapšen je u noći između utorka i srede zbog sumje da je Š. H. (20), čije je umetničko ime Emis Emil, mimo njegove volje zatvorio u špajz svog stana u centru Beograda i pretio mu ubistvom.

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, Kostiću je određeno zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Pozvao druga u pomoć

– U 2.43 sati policiju je pozvao na broj 192 muškarac koji se predstavio kao N. N. i prijavio da je na mobilni telefon dobio poruku od prijatelja Š. H., koji je u njoj napisao da ga je „poznati modni kreator Darko Kostić vezao, zatvorio u špajz i zapretio da će ga ubiti“! Patrola policije iz Starog grada je odmah krenula na adresu i na uglu ulica Laze Pačua i Vasine, zatekla Š. H. koji je prišao patroli i rekao im da se nalazio u stanu Kostića, da je bila zabava, ali da je Kostić potom postao agresivan i da ga je potom zatvorio i hteo da ga ubije – otkriva izvor Kurira.

Vlasnik stana u kom živi dizajner

Dužan mi je neke pare i mnogo laže!

Darko Kostić živi kao podstanar, a tu se zatekao i vlasnik stana, koji je rekao da dugo ima problema sa poznatim kreatorom, prenosi Kurir.

– Pokušavam da prodam stan i zamolio sam ga da se iseli. Svaki put kad ga pozovem, on traži „još koji dan samo“ i tako je već četiri meseca. Ostao nam je dužan i neke pare za kiriju, a i mnogo laže! Ja sam mu rekao nekoliko puta: „Ako nemaš para, nemoj da me lažeš, reci mi lepo“, ali ne vredi – ispričao je vlasnik stana i dodao:

– Komšije se stalno žale na buku.Preksinoć su me obavestili isto da je neki haos. A, onda me je jedan od stanara pozvao i rekao da mi je provaljeno u stan. Nisam mogao da verujem da će se ovakva stvar dogoditi.

Vlasnik stana juče nije dozvolio da se stan u kom se navodno dogodio napad fotografiše, ali je novinarima dozvolio da uđu i pokazao im špajz. Ta prostorija nalazi se u centralnom delu stana. Na sredini stana nalazi se lutka koju koriste krojači, a na desnom zidu nalazi se dugački klizni ormar. Kada se otvore vrata na ormaru, u desnom delu ima nastavak koji je vidljiv kada se pomeri garderoba koja se u njemu nalazi i u tom prostoru kreator je navodno držao zavezanog mladića. Inače, stan koji Kostić koristi i kao modni atelje, prilično je neuredan.

Prema nezvaničnim informacijama, kreator, kom ovo nije prvi incident, mladića je vezao pre nego što ga je ubacio u ostavu i zatvorio.

– Ispričao je da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT „Grindr“, a zatim došao kod njega u stan, u kom je bila žurka. Rekao je da mu je krator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovatnije drogu, nakon čega mu je vezao ruke kanapom, stavio duksericu preko glave i zatvorio u špajz – prenosi Kurir.

Komšije

Čuli smo lupanje i viku

U razgovoru sa komšijama Kurir je juče saznao da iz kreatorovog stana često dopire galama, kao i da često pravi žurke. – Preksinoć je isto bilo, buka i galama. Pravio je žurku, a kada se ona završila oko dva sata iza ponoći, onda smo čuli neko lupanje i viku. Nismo smele da silazimo dole da vidimo šta se dešava, a ni dan posle ne izlazimo, za svaki slučaj – rekla je komšinica.

Prestravljeni mladić, navodno je rekao i da je on uspeo da iskoristi trenutak nepažnje dizajnera i da pobegne iz stana.

Potraga na snazi

– Darko Kostić je zatečen u stanu u kom se dogodila drama i odmah je uhapšen, a mladić je prevezen na VMA na odeljenje toksikologije, kako bi se utvrdilo koju je supstancu konzumirao – dodaje izvor iz istrage.

Kako je potvrđeno iz Prvog osnovnog tužilaštva, za Kostićem je na snazi bila i potraga.

Kostić je juče u pratnji policije sa lisicama na rukama, doveden u stan u kom se desio napad, kako bi prisustvovao pretresu, a potom je vraćen u pritvor.

Podsetimo, krator je i ranije bio privođen zbog muškaraca koji su ga prijavljivali za zlostavljanje.

Hronologija

Prijavljivan pet puta

x jul 2021 – Strani državljanin Roblet I. prijavio policiji da mu je poznati kreator posle grubog seksualnog odnosa oteo telefon i nije hteo da mu vrati dok ne završe odnos

x jun 2021 – Kostić osuđen na godinu dana kućnog zatvor pred Trećim osnovnim sudom zbog nedozvoljenih polnih radnji nad malolentim L. J. u stanu u kom je tada živeo na Novom Beogradu. U kaznu mu je uračunato i posedovanje leka „rivotril“ za ličnu upotrebu, ali je oslobođen optužbi za polno uznemiravanje Š. B. i za omogućavanje uživanja narkotika

x mart 2020 – Podgoričanin B. Z. optužio kreatora da je pokušao da mu skine pidžamu protiv njegove volje, a Kostić je tada naveo „da jeste odreagovao agresivno i pogrešno na provokaciju“

x maj 2019 – Darko priveden u Beogradu pošto je lomio inventar u jednoj poslastičarnisti, a on se nakon incidenta izvinio zbog narušavanju javnog reda i mira

x oktobar 2018 – Kostića policiji prijavio Vojislav Bajić zbog grubok seksa, ali je prijava odbačena jer je utvrđeno da je odnos bio na doborovoljnoj bazi

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare