PODIGNUTA OPTUŽNICA: Tužilaštvo traži zatvor za Šarićeve policajce, zbog tuče na Cvetnom trgu

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv policajca D. (43), bivšeg načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i M. R. (47), koordinatora u Direkciji policije u Beogradu, zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u centru Beograda pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. (44).

Saopštenje prenosimo u celosti

– Dana 20.04.2022. godine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, optužni predlog protiv D.S. i M.R. zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni D.S. učinio krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi sa st. 1 u vezi sa čl. 33 Krivičnog zakonika i krivično delo Učestvovanje u tuči iz čl. 123 Krivičnog zakonika, a okrivljeni M.R. krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi sa st. 1 u vezi sa čl. 33 Krivičnog zakonika i krivično delo Teška telesna povreda iz čl. 121 st. 1 Krivičnog zakonika.

Optužnim predlogom okrivljenima D.S. i M.R. je stavljeno na teret da su dana 21.02.2022. godine oko 13,00 časova, u saizvršilaštvu, izazivanjem tuče i vršenjem nasilja prema oštećenom M.V. značajnije ugrozili spokojstvo građana na taj način što je okrivljeni D. S. prišao oštećenom M.V. koji je sedeo u bašti jednog ugostiteljskog objekta i najpre ga verbalno napao, zbog čega ga je oštećeni M.V. odgurnuo, nakon čega se okrivljeni D.S. udaljio, a potom vratio zajedno sa okrivljenim M.R. koji je prišao oštećenom, verbalno ga napao, a zatim i odgurnuo u predelu grudi, nakon čega je došlo do fizičkog konflikta između osumnjičenog D.S. i oštećenog, a potom i između osumnjičenog M.R. i oštećenog, da bi oštećeni u jednom trenutku pao, a osumnjičeni se udaljili sa mesta događaja, pri čemu je oštećeni M.V. kritičnom prilikom zadobio nekoliko lakih i jednu tešku telesnu povredu, nanetu od strane okrivljenog M.R.

Okrivljenima D.S. i M. R. je dana 21.02.2022. godine,  po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, a od strane Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije, određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, nakon čega su dana 23.02.2022. godine saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom su negirali izvršenje krivičnih dela koja su im stavljena na teret. Nakon saslušanja, po predlogu tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana, jer su postojale osobite okolnosti koje su ukazivale da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Istovremeno, prilikom pretresa stana okrivljenog M.R. pronađena je jedna lovačka puška za čije držanje isti nije imao dozvolu nadležnog organa, zbog čega je formiran poseban predmet zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 1 Krivičnog zakonika.

U toku dokaznog postupka, ispitani su svedok oštećeni M.V. i još dva svedoka, pribavljeni su video zapisi kamera na mestu događaja, pribavljena je medicinska dokumentacija o zadobijenim telesnim povredama i izvršeno je sudsko-medicinsko veštačenje istih.

Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je protiv okrivljenih D.S. i M.R. podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u njihovim radnjama stiču sva obeležja krivičnih dela koja su im stavljena na teret, te je predložilo sudu da ih nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i da okrivljenog D.S. osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, a okrivljenog M.R. na kaznu zatvora u trajanju od dve godine – navodi se u saopštenju, prenosi Republika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare