Nema sigurne kuće za Šarićeve ortake! BAHATI policajac Dača pao u Beranama, Miku juri Interpol

Prljavi policajac Danilo Stojanović Dača, označen kao deo kriminalne grupe čiji je vođa nedavno ponovo uhapšeni narko-bos Darko Šarić, uhvaćen je juče u Crnoj Gori.

Кako je saopšteno iz MUP Srbije, Stojanović je uhapšen u Beranama, a po međunarodnoj poternici koja je bila raspisana za njim i još petoricom odbeglih članova ove bande. Pre vesti o hapšenju Stojanovića crnogorski mediji su plasirali priču o tome da je ovaj policajac napustio teritoriju Crne Gore i najverovatnije prebegao u Albaniju.

Crnogorska policija je objasnila da je granična policija prekjuče oko 9.30 sati na prelazu Grnčar, na izlazu iz Crne Gore, vršila kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović, koji je imao dokumenta Srbije.

– Nakon uvida u lična dokumenta, policijski službenici su vozilo usmerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je D. S. izašao iz vozila i dao se u bekstvo. Prethodno je 14. aprila ušao u Crnu Goru iz pravca Republike Srbije, na graničnom prelazu Dračenovac. Napominjemo da tada, to jest u trenutku kontrole ovog lica na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna poternica – navedeno je u saopštenju crnogorske policije.

NI REČI O RADOVANOVIĆU

I dok je sada jasno šta se zbiva sa Stojanovićem, o njegovom pajtašu Milutinu Radovanoviću Miki nema ni reči. Кako je ranije objavljeno, njih dvojica su, po dobijanju dojave „kritice” iz MUP uspeli da izbegnu hapšenja i zajedno su prešli granicu Srbije i Crne Gore. Ovaj tandem je postao „poznat” pošto je nedavno bio hapšen zbog prebijanja kolege iz Interpola. Među onima čija će se imena naći na Interpolovim poternicama su i ostali odbegli pripadnici Šarićeve grupe – Bojan Stanojković, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić i Marko Vukić.

Istraga protiv Šarića nastavljena je juče saslušanjem Aleksandra Boškovića (38), koji se sumnjiči da je učestvovao u podmetanju bombe pod džip Gorana Nikolaševića (53) iz Valjeva, što je kasnije pripisano svedoku-saradniku na suđenjima protiv Šarića Nebojši Joksoviću Joksi. Кako saznajemo, on se kod tužioca branio ćutanjem, a Tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor. Darku Šariću su juče prvi put nakon hapšenja u posetu došli njegovi advokati Danilo Šarić i Dalibor Кatančević.

– On smatra da mu je sve „spakovano”. Tvrdi i da nije diskreditovao svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića jer je Joksa već imao pravosnažnu presudu. U pritvor mogu da mu dođu supruga i porodica, kako bi mu doneli garderobu i paket s hranom – kaže sagovornik Objektiva.

A GDE JE LAZAREVIĆ?

U pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora je i Šarićev advokat Dejan Lazarević (61), kome je pozlilo tokom saslušanja.

– On je vraćen sa VMA, gde mu je ukazana lekarska pomoć jer se žalio na visok pritisak i srčane smetnje. U pritvoru ga je posetila njegova sestra, koja mu je ujedno i advokat. Lazarević još nije saslušan – navodi izvor Objektiva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare