ŠARIĆEV POLICAJAC PO DRUGI PUT POBEGAO: Pred hapšenje umakao u Crnu Goru, pa juče peške pretrčao granicu

Danilo Stojanović, policijski službenik koji je pobegao iz Srbije nekoliko sati pred hapšenje kriminalne grupe Darka Šarića, ušao je u Crnu Goru 14. aprila, potvrđeno je iz Uprave policije , ali je juče ponovo uspeo da umakne crnogorskoj policiji i to tako što je peške pobegao!

Iz policije, kako prenose Vijesti, rečeno je da je juče oko 9.30 sati na graničnom prelazu Grnčar, na izlazu iz Crne Gore, granična policija vršila kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović, koji je imao dokumenta Srbije.

– Nakon uvida u lična dokumenta policijski službenici su vozilo usmerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je D.S. izašao iz vozila i dao se u bekstvo. Prethodno je D.S. 14. aprila ušao u Crnu Goru iz pravca Republike Srbije, na graničnom prelazu Dračenovac. Napominjemo da tada, to jeste u trenutku kontrole ovog lica, na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore danas 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna poternica – navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Iz policije su, kako navodi ovaj dnevnik, rekli i da su nakon registrovanja ulaska Stojanovića u Crnu Goru o tome obavestili nadležne organe Srbije. – Uprava policije preduzima mere i radnje u cilju lociranja D.S. – poručili su iz policije.

Podsetimo, policijski službenici Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, za kojima se traga zbog sumnje da su bili deo kriminalne grupe Darka Šarica, pobegli su iz Srbije dva sata pre nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse! Kako otkriva izvor Kurira, otkriveno je da su Stojanovic i Radovanović granicu Srbije sa Crnom Gorom prešli oko 3.30 sati.

– Međunarodna akcija hapšenja osumnjičenih za teška krivična dela počela je u četvrtak rano ujutru i za nju je znao mali broj ljudi. Nema sumnje da je postojala „krtica“ koja je kolegama, Stojanoviću i Radovanoviću dojavila da će im u ranu zoru policija doći na vrata i da su osumnjičeni da su deo grupe. Samo nekoliko sati pre planirane akcije hapšenja, uspeli su da pobegnu, a zabeležen je i prelazak granice. Na našoj granici nisu registrovani, ali je navodno crnogorska granicna policija ubeležila njihov ulazak – prenosi Kurir.

Podsetimo, Stojanović i Radovanović našli su se u centru pažnje u februaru, kada su uhapšeni zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u centru Beogada napali i prebili kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. Zbog tog dogadaja, postupak protiv njih pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Policija je, u velikoj međunarodnoj akciji koju u Srbiji predvodi Tužilaštvo za organizovani kriminal lisice stavila Darku Šariću i još petorici osumnjičenih, dok se još za šestoricom traga. Među uhapšenima i Šarićev advokat Dejan Lazarević, s kojim su navodno Stojanović i Radovanović bili u kontaktu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare