DVA PUTA POBEGAO, TREĆI PUT DOLIJAO! Šarićev saradnik policajac danas je pronađen!

Pripadnik MUP Srbije Danilo Stojanović Dača (44), koji je bio u bekstvu od dana kada je uhapšen Darko Šarić, a koji je označen kao pripadnik njegove kriminalne grupe, „pao“ je danas u Beranama po međunarodnoj poternici.

Načelnik Centra bezbjednosti Radun Stojanović potvrdio je za crnogorske „Vijesti“ da je Stojanović uhapšen, ali nije precizirao detalje gde je on lišen slobode.

Stojanović je podsetimo, drugi put organima reda pobegao juče ujutro, tokom kontrole na graničnom prelazu Grnčar. Policija je juče vozilo, u kojem je on bio na suvozačevom sedištu, izdvojila u posebnu tragu radi kontrole automobila, kada je on izašao iz vozila, pa peške pobegao.

Stojanović je inače policajac koji je, zajedno sa kolegom Milutin Radovanović, na dan kada je Šarić uhapšen u svojoj vili na Dedinju, pobegao. Njih dvojica su, kako je „Blic“ ranije pisao, svega nekoliko sati ranije dobili dojavu da se sprema velika policijska akcija, i brže bolje su pobegli iz zemlje. Oni su snimljeni kako prelaze granicu sa Crnom Gorom.

Radovanović se, prema do sada poznatim informacijama, još nalazi u bekstvu.

Stojanović i Radovanović su, inače, od ranije poznati javnosti. Njih dvojica su hapšeni i pre nekoliko meseci zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u Beogradu brutalno pretukli kolegu iz Interpola. Snimak ovog napada kržio je društvenim mrežama.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su 14. aprila u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, osim Darka Šarića, uhapsili još četiri člana ove organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, piše Blic.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare