DETALJI UBISTVA ŠARIĆEVE DESNE RUKE: Egzekutori ranili Ciglu, a evo zbog čega im je propao plan da ga dokrajče!

Darko Šarić i kriminalna grupa koju je, kako se sumnja, formirao, a koja je uhapšena u velikoj međunarodnoj akciji policije, sumnjiče se za ubistvo Milana Milovca Cigle. Milovac je, podsetimo, bio Šarićeva desna ruka, a 11 godina se o njemu ništa nije znalo.

Milovac je ubijen prošle godine u Ekvadoru, a zbog njegovog ubistva u paralelnoj akciji hapšenja u Hrvatskoj, uhapšeni su Petar Ćosić zvani Šarac, Manuel Vulić, kao i još nekoliko osoba. Ćosić je, prema pisanju medija, od ranije poznat policiji, a hapšen je u akciji Dogma zbog šverca 339 kilograma kokaina i osuđen je na četiri godine zatvora.

Kako se navodi u dokumentu dok su umešani u zločin pratili Milovca, poruke o njemu i planovima razmenjivali su preko „skaja“. Navodno, dopisivali su se čak i o tome koliko vremena provodi u teretani, koji automobil vozi, a potom angažovali dve osobe da ga ubiju, prenosi Kurir.

Tog 13. novembra 2020. Milovca su presrela dva muškarca na motoru i oko 13 sati zapucali na njega. Međutim, nisu ga ubili, i Milovac je teško povređen prebačen u bolnicu. Nezadovoljni time što je Milovac preživeo napad, Ćosić i NN lice, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, Vuliću su naredili da pronađe dve osobe da Milovca dokrajče u bolnici.

  • Naložili su i da se ubiju dva policajca koja ga čuvaju. Za ubistvo Milovca u bolnici ponudili su dodatnih 50.000 nepoznate valute, a za ubistvo policajaca u bolnici po dodatnih 20.000. Za to su angažovali dvojicu kolumbijskih državljana, ali do ubistva u bolnici nije došlo, jer je jedan Kolumbijac uhapšen. Milovac je potom pušten na kućno lečenje, ali je zbog komplikacija preminuo 11. januara prošle godine – navodi se u dokumentu hrvatskog tužilaštva.
  • Kako su preneli hrvatski mediji, prema sumnjama USKOK-a, Ćosić je u periodu od novembra 2019. godine do 12. aprila 2022. povezao neke od osumnjičenih i više ljudi u Hrvatskoj, Belgiji, Španiji, Nemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru radi šverca kokaina, a u toj grupi je bio i Milan Milovac zvani Cigla.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare