Danas se IGRA 167. večiti DERBI! Zvezda dočekuje Partizan od 18 časova

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće danas (subota) Partizan u utakmici 1. kola plej-ofa Superlige (18.00, Arena 1 premium), a opšti je utisak da će 167. večiti derbi direktno odlučiti i novog šampiona države. 

Crveno-beli imaju dva boda prednosti, pa bi trijumfom pobegli na nedostižnih pet razlike, ali bi i u slučaju da bude nerešeno sačuvali lidersku poziciju. Crno-beli moraju ići na sve ili ništa jer, objektivno gledano, samo u slučaju pobede mogu se nadati trofeju.

Prema Stankovićevim rečima, Zvezda je hrabro odigrala i prošli derbi, kad je Partizan bio prvi na tabeli sa pet bodova prednosti, pa nema razloga da sad ne pruži sličnu partiju.

– Nema kalkulacija, utakmica će sama da nametne zadatke. Sve ide po inerciji, ko uđe jače u utakmicu, ko dobije više duela, biće bliži pobedi. Ti detalji utiču na prevagu. Igraćemo na isti način kao prošli put, ofanzivno sa određenim rizikom. Derbi je čudna utakmica, mora da se vodi računa o svakom detalju. Ako pobedimo, imaćemo ozbiljnu prednost. Što bi rekli teniseri, serviraćemo za meč. Ako smo bili hrabri na „minus pet“ u prošlom derbiju, kada je moglo da se desi da izgubimo titulu, zašto ne bismo verovali da na plus dva možemo da odigramo dobru utakmicu? Oslonićemo se na naše navijače i na kvalitet – poručuje Stanković prenosi Informer.

On misli sve najbolje o ekipi Partizana i ističe da je važno da derbi prođe u fer borbi. Stanković dodaje da ga ne dotiču priče o tome ko bi trebalo da sudi.

– Partizan ima ozbiljnu ekipu, a mi smo spremni za svaku njihovu opciju. Dobro se transformišu, krenu sa krilima, ali ta krila ulaze unutra i postaju špicevi. Oni posle oduzete lopte kreću u rotacije, ne smemo da im ostavimo 50 metara prostora iza svojih leđa. Bili smo pod pritiskom čitave sezone, ali došlo je do toga da se mi pitamo, na našem stadionu. Nećemo pasti na malim nefudbalskim stvarima. Odrasli smo ljudi. Pozdraviću se sa Stanojem, zagrliću ga, poželeti mu sreću… Na terenu ima tenzija, ali van toga sve mora da ostane u granicama sporta – ističe Stanković.

Strateg crno-belih Stanojević žali što se utakmica ne igra u Humskoj, mada je uveren da je njegova ekipa spremna da pobedi na „Marakani“. 

– Nažalost, ne igramo na našem stadionu, iako smo to zaslužili partijama ove sezone. Svi igrači su spremni i motivisani, izlazimo u najjačem sastavu. Ne želimo da polemišemo, već da odigramo jako, mnogo jače u odnosu na prošli derbi. Jedva čekam da počne utakmica, da muški i viteški pokažemo kvalitet – kaže Stanojević.

Da bude pravi muški meč

On nije propustio priliku da konstatuje da Crvena zvezda dobija sve ostale utakmice u prvenstvu, tako da je derbi jedini meč u kojem se nada da će aktuelni šampion izgubiti bodove.

 Zvezda ima jaku ekipu, dobro igra. Sastaće se dva tima koja su igrala osminu finala u evropskim takmičenjima i zbog toga bi trebalo da odigramo pravi muški derbi. Krenućemo ofanzivno, i mi i oni. Svesni smo da moramo pobediti da bismo ostali u trci za titulu, jer Zvezda ne gubi druge utakmice. Vidim da su nas mnogi otpisali i niko ne veruje da ćemo pobediti tamo, ali ja verujem u najbolji ishod po nas – zaključuje Stanojević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare