ŠARIĆEVI POLICAJCI-SARADNICI POBEGLI DVA SATA PRE HAPŠENJA: U pola noći prešli granicu sa Crnom Gorom?

Policijski službenici Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, za kojima se traga zbog sumnje da su bili deo kriminalne grupe Darka Šarića, pobegli su iz Srbije dva sata pre nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse! Kako prenosi Kurir otkriveno je da su Stojanović i Radovanović granicu Srbije sa Crnom Gorom prešli oko 3.30 sati.

– Međunarodna akcija hapšenja osumnjičenih za teška krivična dela počela je u četvrtak rano ujutru i za nju je znao mali broj ljudi. Nema sumnje da je postojala „krtica“ koja je kolegama, Stojanoviću i Radovanoviću dojavila da će im u ranu zoru policija doći na vrata i da su osumnjičeni da su deo grupe. Samo nekoliko sati pre planirane akcije hapšenja, uspeli su da pobegnu, a zabeležen je i prelazak granice. Na našoj granici nisu registrovani, ali je navodno crnogorska granična policija ubeležila njihov ulazak – prenosi Kurir.

Prema njegovim rečima, policija traga za njima, ali i za osobom koja im je dojavila.

Podsetimo, Stojanović i Radovanović našli su se u centru pažnje u februaru, kada su uhapšeni zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u centru Beogada napali i prebili kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. Zbog tog događaja, postupak protiv njih pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

– Od incidenta na Cvetnom trgu, oni su bili „na merama“ Službe za unutrašnju kontrolu MUP-a. Sumnja se da su upravo iz SUK-a dobili informaciju da će biti uhapšeni – prenosi Kurir.

Šarić pred tužiocem u 16 sati

Darko Šarić i ostali uhapšeni, pred zamenika tužioca za organizovani kriminal trebalo bi da budu izvedeni danas oko 16 sati. Oni se navodno sumnjiče da su bili deo kriminalne grupe koju je organizovao Darko Šarić. Na teret im se stavlja ubistvo Milana Milovaca u januaru prošle godine u Ekvadoru, držanje oružja, trgovina drogom kao i zloupotreba položaja i izazivanje opšte opsanosti. Osumnjičeni su u zgradu u Ustaničkoj prebačeni oko ponoći.

Stojanović je inače bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove, a Radovanović koordinator u direkciji policije. Navodno, bili su među najbližim saradnicima bivše državne sekretarke Dijane Hralović, protiv koje takođe Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi postupak.

Inače, on otkriva i da je juče sa Šarićem, njegovim advokatom Dejanom Lazarevićem, pirpadnikom njegovog obezbeđenja Danilom Odovićem kao i navijačem Urošem Mišićem, uhapšen još jedan policajac, Duško Mirković. – Duško Mirković, koji je uhapšen u velikoj akciji kojom rukovode Europol i Eurodžastis je pripadnik SBPOK-a – dodaje naš izvor.

Prema njegovim rečima, Mirković se sumnjiči da je bio „na vezi“ sa advokatom Lazarevićem i prenosio mu informacije o istragama i planiranim postupanjima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare