ĐAVOLJI ADVOKAT ŠARIĆU DOTURIO TELEFONE U ZATVORU?! Ovako je funkcionisala mafijaška hobotnica: ŠEMA DELOVANJA KRIMINALNOG KLANA

U velikoj međunarodnoj akciji Evropola i Eurodžasta, u koju su uključene i najjače snage MUP Srbije i okolnih država, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, juče ujutru je na Dedinju uhapšen narko-bos Darko Šarić.

Osim njega, pao je njegov advokat Dejan Lazarević, osuđivani navijač Zvezde Uroš Mišić (Radovanović), šef obezbeđenja Danilo Odović, izvesni Duško Mirković i čak 30 prljavih policijskih inspektora.

IZREŠETANI PRED DECOM

Oni se sumnjiče da, kao organizovana kriminalna grupa, stoje iza svirepih ubistava u Grčkoj, Crnoj Gori, Srbiji, ali i u Južnoj Americi.

Šarića su, kako se nezvanično saznaje, otkrile poruke i pozivi s telefona s aplikacijom Skaj, ali i komunikacija s najmanje pet satelitskih telefona, preko kojih je iz zatvora naručivao ubistva pripadnika „škaljarskog klana“.

Ovu komunikaciju su skinule i dešifrovale evropske policijske agencije.

Šarić se tereti da je organizovao likvidaciju Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u januaru 2020. u Atini, pred njihovom decom i u prepunom restoranu. Dvostruki zločin je s dva miliona evra finansirao drugi vođa „kavčana“ Radoje Zvicer, a organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković Mare.

Žrtve je tipovao Uroš Mišić, koji je posle izlaska iz zatvora promenio prezime u Radovanović da bi lakše prelazio granicu.

Njega je Šarić izabrao zbog dobrih veza sa grupom „Gate7“, ekstremnom navijačkom frakcijom Fudbalskog kluba Olimpijakos, koja mu je bila logistička podrška u Atini. Uroš je zbog zverskog nabijanja zapaljenje baklje u usta žandarmu 2007. na utakmici Crvena zvezda – Hajduk odležao pet godina zatvora.

Uporedo sa hapšenjem Šarića, pao je i njegov advokat Dejan Lazarević, koji je ujedno i branilac Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i brojnih drugih mafijaša, čija povezanost se sada otkriva.

Osnovano se sumnja, a na osnovu skinutih podataka s aplikacije Skaj, da je dan posle zločina, pred let za Beogra,d zvao Lazarevića s atinskog aerodroma.

I PSI U POTERI

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, baš Lazarević je taj koji je Šariću u zatvor uneo telefone preko kojih je naručivao zločine.

Za ovog advokata se sumnjalo da je telefone doturao i Nevolji i Maretu Mesaru, kod koga je u aprilu prošle godine pronađen minijaturni aparat, veličine palca, sakriven u pesku kojim su bili napunjeni tegovi za vežbanje.

– Konsiljere, kako zovu Lazarevića, nije bez razloga imao mafijaško obezbeđenje, a navodno je učestvovao u pranju para za klan i u pomaganju da prikriju zločine. Svojim klijentima je unosio telefone u ćeliju, a to nije mogao bez pomoći iznutra, tako da je i to predmet istrage – kaže naš izvor.

Inače, hapšenje Darka Šarića i njegovih saučesnika su spektakularno izveli pripadnici Žandarmerije i SAJ.

On je, pre nego što je prebačen u zatvor Specijalnog suda, prisustvovao pretresu svoje četiri kuće na Dedinju, gde je u kućnom pritvoru bio od 24. decembra prošle godine.

Tokom čitavog dana je trajala potraga za ostalim osumnjičenima, kojima je iz Sektora unutrašnje kontrole dojavljeno da pobegnu pre dolaska specijalaca, a u poteru su širom Beograda bili uključeni i psi-tragači.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare