POZNATI SPORTISTA PREMINUO U TERETANI: Nije ni slutio da radi POSLEDNJI TRENING, njegov sport je pun smrtnih slučajeva

Poznati američki bodibilder, Sedrik Mekmilan, preminuo je tokom jednog treninga u teretani u 44. godini.

Mekmilan je bio prepoznatljivo lice bodibildinga, a na brojnim takmičenjima na kojima se pojavljivao ostvario je zapažene rezultate.

Prema navodima medija u SAD i Bodibilding organizacije, Mekmilan je preminuo dok je trčao na traci za trčanje od posledica srčanog udara.

Sedrik je raio kao instruktor fizičke spreme u američkog vojsci, a zbog zdravstvenih problema je odlagao povratak takmičarskom bodibildingu.

On je nedavno govorio o problemima koje je imao prošle godine kada je jedva izbegao smrt.

Osvajač takmičenja „Arnold klasik“ iz 2017. godine je u decembru 2021. godine imao poteškoće sa disanjem nakon što je preležao korona virus. Zbog lošeg stanja je završio u bolnici sa teškom upalom pluća.

Odlučio je da se vrati sportu, ali nažalost njegovo srce to nije izdržalo.

– Počivaj u miru. Veoma smo tužni što moramo da saopštimo da je Sedrik preminuo u 44. godini – navedeno je na Tviter nalogu „Ajron generacije“.

Nažalost, zdravstveni problemi u bodibildingu su česta pojava. Sedrik Mekmilan je jedan od trojice top 10 bodibildera na svetu koji je preminuo u kratkom vremenskom periodu, a prema podacima sajta „heartwise.com“ tokom 2021. godine je preminulo najmanje 15 profesionalnih bodibildera koji su se takmičili na najvišem nivou.

Uzrok većine smrtnih slučajeva u ovom sportu jesu srčani udari, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare