SI ĐINPING ČESTITAO VUČIĆU IZBORNU POBEDU: Da radimo na jačanju saradnje! Srbija i Kina čvrsto poštuju jedna drugu

Kineski predsednik Si Đinping uputio je čestitku Aleksandru Vučiću povodom ponovnog izbora za predsednika Srbije.

Si je u poruci istakao da je poslednjih godina sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održalo snažan razvojni zamah, pri čemu dve strane vide čvrsto političko međusobno poverenje i plodnu bilateralnu praktičnu saradnju.

Suočene sa velikim globalnim promenama koje nisu bile viđene u jednom veku, dve strane čvrsto poštuju jedna drugu, tretiraju jedna drugu kao jednake i udružuju ruke u izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo, dajući pozitivan doprinos očuvanju međunarodne jednakosti i pravde, rekao je on.

Si je rekao i da pridaje veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa i da neguje dobar radni odnos i prijateljstvo sa predsednikom Vučićem.

On je dodao da je spreman da sa predsednikom Vučićem radi na jačanju strateške komunikacije, učvršćivanju političkog međusobnog poverenja, proširenju i produbljivanju obostrano korisne saradnje na svim poljima dveju zemalja i usmeravanju kinesko-srpskih veza ka novim dostignućima, kako bi dobro došlo do dve zemlje i njihov narod, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare