KORONA I DALJE DIVLJA U ŠANGAJU: Javni život se zatvara na NEODREĐENO vreme! Testirano svih 26 miliona stanovnika grada

Kineske vlasti u Šangaju odlučile su da zatvore javni život na neodređeno vreme zbog izbijanja novih infekcija korona virusom. U ponedeljak je testirano 26 miliona stanovnika grada.

Svako ko se zarazi u Kini mora da ode u bolnicu ili u karantin.

U Šangaju su gradske vlasti postavile karantinske centre u teretanama i salonima, ali su oni već skoro potpuno zauzeti. Od početka marta u gradu je potvrđeno više od 70.000 infekcija.

Više od 16.000 slučajeva novih infekcija potvrđeno je širom zemlje u utorak, najviše od početka pandemije sredinom februara 2020. Više od 15.000 svih infekcija je asimptomatski.

Samo u Šangaju, posle sveobuhvatnog testiranja, u poslednjih nekoliko dana prijavljeno je 268 novih slučajeva i više od 13.000 asimptomatskih infekcija. Severozapadna kineska provincija Jilin takođe je teško pogođena.

U Šangaju je pre više od nedelju dana uvedeno potpuno zatvaranje u dve faze, koje je trebalo da traje po četiri dana sa ciljem masovnog testiranja stanovništva. Očekuje se da će zatvaranje istočnih i južnih delova grada trajati do petka, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare