NEVIĐEN PRITISAK NA PREDSEDNIKA: Vučića ucenjuju za funkcije, Dačić NEĆE BITI PREMIJER

Ni dan nije prošao od okončanja izbora, a već se uveliko vode bitke oko fotelja u budućoj vladi. Na predsednika Aleksandra Vučića usmeren je najjači pritisak, kog već pokušavaju da ucene da bi infiltrirali svoje kadrove u Nemanjinu 11.

  • Lobiranja se vrše s više strana. Pojedini to rade suptilno, dok su neki spremni da primene opasnije mehanizme. Raznovrsna uslovljavanja već stižu iz raznih ambasada, kako sa istoka tako i sa zapada. Ne miruju ni ministri iz aktuelnog saziva, kako iz koalicije tako i iz same SNS, koji bi, po svaku cenu, da zadrže fotelje. Ali pritisak na Vučića vrše i potencijalni kandidati koji bi da se dokažu na čelu resora. Niko od njih ne mari za prioritete Srbije, svi su vođeni isključivo ličnim interesima.

Narednih nedelja, dok se ne formira vlast, kako opsuje, biće kao na bojnom polju:

  • Neće imati milosti niti će birati sredstva da ostvare svoje ciljeve. I to sve preko leđa Vučića, koji je svih ovih godina uspevao da odoli pritiscima.

U novoj podeli karata šef socijalista Ivica Dačić neće biti novi predsednik Vlade iako je vodio baš takvu personalizovanu kampanju na republičkom nivou, a davao punu podršku SNS i Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima. Naime, i premijer i gradonačelnik Beograda, kako prenosi Srpski telegraf, stižu iz redova naprednjaka.

  • Vučić je ostvario nezabeležen trijumf, drugi uzastopni mandat u prvom krugu predsedničkih izbora, uz poverenje više od 60 odsto građana, osvojenih 2,25 miliona glasova. Naša lista pobedila je i na parlamentarnim izborima, s oko 43 odsto glasova, što jeste manje od Vučića, ali opet trostruko više od drugoplasiranih. Pobedili smo i u Beogradu. Imajući u vidu takav skor, nema teorije da premijer i gradonačelnik budu izvan SNS.

Za obe te funkcije, dodaje, u opticaju su po više kandidata:

  • Neki imaju više šanse, drugi manje. Ali tek predstoje razgovori o formiranju nove vlasti. Predsednik donosi konačnu odluku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare