CEO SVET ČEKA OVO! Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru: Srbija danas dobija rivale (18.00)

U 18 časova u Dohi počinje žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva koje se od 21. novembra do 18. decembra održava u Kataru!

Došao je dan koji smo sa nestrpljenjem čekali, konačno ćemo saznati ko će biti rivali Orlova na najvećoj fudbalskoj smtri na planeti!

Na našem blogu uživo iz minuta u minut možete pratiti sve o današnjem žrebu.

08:35 – DULE SAVIĆ PRED ŽREB: MINI ŠIPTARE NE BIH VOLEO!

Proslavljeni fudbalski as Dule Savić rekao je da nema neke specijalne želje pred žreb, ali da ne bi voleo da iz drugog šešira izvučemo Švajcarce.

Sa mini šiptarskom reprezentacijom ne bih voleo da igramo. Gadni su mi, ne mogu da ih gledam. Znam da možemo i sa Hrvatima, ali bih voleo sa njima što kasnije, recimo u polufinalu„.

08:05- LEGENDARNI BORA SPECIJALNI GOST NA IZVLAČENJU

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Bora Milutinović učestvovaće na žrebu kao specijalni gost i jedan od ambasadora Mundijala u Kataru.

FIFA je saopštila da će u Kongresnom centru u Dohi prisustvovati 2.000 ljudi. Program će, uz pomoć asistenata, pored Milutinovića, voditi bivši fudbaleri i fudbalerke sa svih strana sveta. Među njima su i Džermejn Dženas (Engleska), Kafu (Brazil), Lotar Mateus (Nemačka), Džej-Džej Okoča (Nigerija), Tim Kejhil (Australija)…

07:30 – ŠEŠIRI

I: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal.

II: Nemačka, Holandija, Danska, Hrvatska, Švajcarska, Urugvaj, Meksiko, SAD.

III: SRBIJA, Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja, Tunis.

IV: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador, Peru – Australija/UAE, Kostarika – Novi Zeland i Vels – Ukrajina/Škotska.

07.00 – PROPOZICIJE ŽREBA

Za popularnu „boginju“ u Kataru će se boriti ukupno 32 reprezentacije, koje će biti smeštene u osam grupa (A, B, C, D, E, F, G, H). Učesnici Mundijala na žrebu su raspoređeni u četiri šešira na osnovu martovske FIFA rang-liste.

Sedam najbolje rangiranih reprezentacija uz domaćina Mundijala, reprezentaciju Katara, postavljeni su za nosioce.

Srbija, koja je trenutno 25. na FIFA rang-listi smeštena je u treći šešir na žrebu.

U istoj grupi mogu biti najviše dve reprezentacije iz Evrope, a iz bilo koje druge kvalifikacione zone moguće je da samo po jedan tim bude u jednoj grupi.

Još uvek nisu poznati svi učesnici Mundijala, jer još uvek nisu završeni svi baraži. Poznata su imena 29 učesnika i ostala su još tri upražnjena mesta. Naime, Ukrajina je zbog ratnog stanja tražila da se baraž meč sa Škotskom odloži za jun, a pobednik tog duela će igrati finale baraža sa Velsom. Takođe, pandemija korona virusa uticala je na odlaganje interkontinentalnog baraža, koji će se odigrati u junu. Ekipe koje izbore plasman na Svetsko prvenstvo biće smeštene u četvrti šešir, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare