RUKOVODILAC U PANČEVAČKOM ZATVORU OSTAJE U PRITVORU: Tvrdi da nije činio ustupke pritvoreniku i tražio novac od njegove majke!

Sudija za prethodni postupak, na predlog zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odredio je pritvor do 30 dana Branislavu H., zaposlenom u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo, koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj i izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Podsetimo, na teret mu se stavlja da je od 16. juna do 21. septembra prošle godine zloupotrebio položaj tako što je u svojstvu zaposlenog na rukovodećem mestu u zatvoru Pančevo, omogućio pritvoreniku Nenadu P. da u više navrata da telefonira iz njegove kancelarije, bez saglasnosti i dozvole suda. Takođe, na teret mu se stavlja i da je od majke pritvorenika tražio da mu da 5000 evra kako bi posredovao da se njenom sinu omogući ostanak u tom zatvoru, nakon pravosnažnosti presude.

– Prilikom saslušanja, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret – potvrđeno je iz tužilaštva. Kako Kurir prenosi, on je tvrdio da nikakav nezakonit kontakt sa pritvorenikom nije imao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare