Brus Vilis BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI: Porodica potvrdila loše vesti i najverovatnije da više NIKAD NEĆE GLUMITI

Početkom marta „Daily Mail“ objavio je priču da čuveni holivudski glumac Brus Vilis se bori sa demencijom i da je to ujedno razlog zašto je prihvatio veliki broj uloga u manjim filmovima jer nije siguran koliko će još dugo moći da radi. Međutim, „Page Six“ danas je objavio da je slavnom holivudskom glumcu dijagnostikovana afazija, prenosi Žena Blic.

U zvaničnom obraćanju javnosti porodica je potvrdila da Brus Vilis boluje od afazije koja utiče na njegove kognitivne sposobnosti. 

„Ovo je izazov za njega i celu porodicu. Zahvalni smo na vašoj podršci i ljubavi. Zajedno nastavljamo kao porodica“, piše u objavi, koju je preneo „Page Six“. 
Sapštenje su potpisale supruga Ema, bivša supruga Demi Mur i Vilisova deca.

Afazija je gubitak ili poremećaj već stečenih jezičkih sposobnosti prouzrokovan povredom na mozgu. Povrede na mozgu posebno često nastaju kao posledica moždanih udara, ali mogu se javiti i kao posledica fizičkih povreda, tumora, demencija, infektivnih oboljenja mozga (danas retko) i usled drugih razloga.

Za sve vrste afazija važi da je vreme bitan faktor i veoma je važno započeti sa tretmanom što ranije. Okvirni vremenski period u kojem može doći do oporavka jezika je šest meseci, ali se najbolji rezultati postižu u prva tri meseca. Ako u tom periodu ne dođe do delimičnog ili potpunog oporavka jezika, teški su izgledi da se izgubljene jezičke sposobnosti povrate.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare