UHAPŠENA KRIMINALNA GRUPA KOJA SE DOVODI U VEZU S BELIVUKOM: Drogu prodavali na poznatim beogradskim splavovima i po klubovima!

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je kriminalna grupa koja se sumnjiči da je od 17. maja 2012. do danas na teritoriji Beograda proizvodila i stavila u promet drogu i to na splavovima „Port“, „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“.

– Nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe zaborbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal lišili slobode 14 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje ipromet oružja i eksplozivnih naprava – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas donelo naredbu osprovođenju istrage protiv 17 osoba iz Beograda, budući da se tripripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru.

– Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića – potvrđeno je iz tužilašva, prenosi Kurir.

Organizatori, pripadnici i više maloletnih osoba, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja istavljanje u promet opojnih droga drogu su kupovali, prenosili, držali, posredovali u prodaji i prodavali.

– U promet su stavljali opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama, kanabis, odnosno marihuanu od najmanje 10.950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje7. 559.250 dinara. Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i„Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“. Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama. Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja. Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu zaorganizovani kriminal – saopštilo je tužilaštvo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare