Da li Vil Smit ostaje BEZ Oskara? Ove reči u saopštenju daju odgovor 

Ako je nešto, odnosno neko, obeležio sinoćnu dodelu Oskara onda je to gospodin Vil Smit! Ne samo što je kući otišao sa priznanjem za najboljeg glumca, već je definitivno priredio trenutak za pamćenje, popevši se na binu u jednom momentu i fizički se obračunavši sa kolegom Krisom Rokom. Ipak, postoji mogućnost da mu zbog tog poteza bude oduzeta nagrada.

Da li postoji mogućnost da Vil Smitu bude oduzet Oskar je tema broj jedan! Najnovije informacije su da se Akademija suočava sa velikim pritiskom da odreaguje na ponašanje glumca nakon što je prekršio kodeks ponašanja koji je sastavljen nakon pokreta „MeToo“.

Naime, sad već dobro poznata vest je ta da je Vil Smit ošamario Kris Roka tokom ceremonije braneći čast svoje supruge, a policija Los Anđelesa saopštila je da nije podneta nikakva prijava o napadu, ali da je „svesna incidenta“.

Raf Production Youtube

Ono što je alarmantno je to da postoje pozivi da Akademija oduzme Vilu Smitu Oskara za najboljeg glumca, budući da Akademija, u svom kodeksu ponašanja, veoma oštro gleda na nasilje bilo koje vrste.

Nakon što je dodela završena, na Tviteru je objavljeno:

Akademija ne odobrava nasilje u bilo kom obliku. Večeras nam je drago da proslavimo naše 94. dobitnike Oskara, koji zaslužuju ovaj trenutak priznanja svojih kolega i ljubitelja filma širom sveta.“, prenosi Žena Blic.

Podsetimo se da je Akademija ponovo uspostavila svoj Kodeks ponašanja 2017. godine tokom „MeToo“ kampanje.

„Članstvo u Akademiji je privilegija koja se nudi samo nekolicini odabranih u globalnoj zajednici filmskih stvaralaca“, napisala je izvršna direktorka AMPAS-a Davn Hadson članovima nakon raznih skandala u industriji.

S obzirom na sinoćni skandal, mnogi se pitaju da li će Vil moći da zadrži nagradu,a mišljenja su podeljena. Isprava su mnogi mislili da je reč o šali, ali reakcija i reči glumca nakon incidenta govore drugačije.

Udarac je bacio čitavo emitovanje Oskara u haos, jer su producenti bili mahnito primorani da odlučuju kako da se izbore sa napadom u etru.

U normalnim okolnostima, Smita bi gotovo sigurno uklonilo obezbeđenje i ispratilo ga iz gledališta zbog napada, ali šamar je usledio nekoliko trenutaka pre nego što je trebalo da bude proglašena nagrada za najboljeg glumca.

Samo troje ljudi u zgradi znalo je da će Smit da dobije nagradu, uključujući producenta emisije Vila Pakera i dvoje računovođa koji nadgledaju tabelarni prikaz rezultata Oskara pre nego što se pobedničke koverte podele i otvore na sceni.

Upravo zbog toga nisu znali kako da se nose sa novonastalom situacijom.

Videlo se i kako Smitov menadžer žuri da bude uz njega dok je glumac seo nazad pored svoje žene, dok je producent Oskara, Paker, takođe viđen kako trči do Smitovog stola i nešto mu je rekao.

Tokom reklamne pauze koja je usledila, Vila Smita je povukao u stranu i tešio Denzel Vašington.

U bekstejdžu je Akademija poručila okupljenim novinarima da nikog od prisutnih glumaca ne pitaju o šamaru, ali je to bilo sve o čemu su svi pričali nakon dodele.

Petnaest minuta nakon incidenta, Smit je dobio najveće priznanje u svom životu i održao dirljivi govor u kojem je pokušao da poveže svoj ispad sa svojim likom u Kralju Ričardu kao nekoga ko je „branio svoju porodicu“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare