NIKOLU UBIO IZ NELEGALNOG PIŠTOLJA, PA SE 20 MINUTA KRIO U TOALETU: Novi detalji stravičnog zločina kod Čikaga!

Američki mediji objavili su nove detalje vezane za brutalni zločin koji se dogodio u utorak u Čikagu, kada je Džeremi Džerom Spajser (31) ubio Nikolu Mišovića (29) iz Kragujevca, u prostorijama kompanije za koju su radili.

Pa da podsetimo, tom prilikom afroamerikanac ispalio je nekoliko hitaca u Srbina od kojih mu je jedan razneo lice. Nakon toga on je pucao u jednu ženu (31), a potom je pobegao i kada ga je policija opkolila izvršio samoubistvo.

– Džeremi Džerom Spajser ušao u firmu i upucao svog bivšeg šefa. Zatim je otišao u drugu kompaniju, Fors logistika i u nogu upucao ženu sa kojom je radio. Ona je prevezena u bolnicu i operisana je – rekao je zamenik šefa policije Bur Ridža, Mark Loftus.

On je dodao da je osumnjičeni za krvavi pir potom otišao na treće radno mesto i ztražio šefa, ali mu je rečeno da on nije tu.

– Spajser je zatim prošao kilometar i tražio je da koristi toalet, ali su ga zaposleni oterali kaka su posumnjali da nešto nije uredu nakon što se zadržao 20 minuta u toaletu. Napustio je kompaniju i seo u neposrednoj blizini, a radnici su pozvali policiju – rekao je Loftus.

– Nakon zločina policija je krenula u potragu za osumnjičenim, a angažovali smo i helikopter. Prvi policajac koji je stigao primetio je da Spajser ima kod sebe pištolj i sakrio se iza kola i čuo pucanj. Ubica je presudio sebi iz pištolja Glok kalibra 40.

Za vreme opsežne potrage za osumnjičenim, dve škole koje se nalaze u blizini bile su zatvorene. Motiv ubistva još uvek nije zvanično objavljen, ali se kao mogućnost krvavog pira navodi da je pucač bio zaposlen u kompaniji ubijenog Srbina i da je okidač bio to što je dobio otkaz.

– Ono što se zna o Spajseru jeste da je iz svog doma u Arkanzasu došao u Čikago i da je poslednju nedelju boravio u hotelu u Villovbruku. Takođe, isporučio je samo jedan teret za kompaniju, ali bilo je neslaganja oko drugog i rečeno mu je da će nakon toga prestati da radi za njihovu kompaniju – rekao je Loftus.

Zamenik šefa policije Bur Ridža, kaže za američke medije, da je osumnjičeni od ranije poznat policiji.

– Jednom je hapšen u Arkanzasu. Oružje koje je koristio u zločinu nije legalno, pa će se sada proveriti poreklo tog oružja. Inače, tokom pretresa njegove hotelske sobe policija je navodno pronašla praznu futrolu – rekao je on.

Šef policije Džon Meden rekao je za američke medije, da su se tri osobe koje su učestvovale u incidentu poznavale.

– Priroda njihovog odnosa ostaje nejasna u ovom trenutku. Istraga je i dalje u toku – naveo je on, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare