NIKOLIN UBICA POSLE ZLOČINA HTEO DA UBIJE I BIVŠE ŠEFOVE: Policija se oglasila o brutalnom ubistvu mladića iz Kragujevca

Džeremi Džerom Spajser (31) iz Arkanzasa, koji je u utorak u Čikagu brutalno ubio državljanina Srbije Nikolu Mišovića (30), i teško ranio jednu ženu, najverovatnije je želeo da ubije i svog bivšeg poslodavca.

Jezivo ubistvo srpskog državljanina u Čikagu dogodilo se oko 15 časova po tamošnjem vremenu, u prostorijama firme čiji je Nikola Mišović bio vlasnik. Spajser, koji je nakon krvavog pira izvršio samoubistvo, ispalio je više hitaca u Nikolu, a potom je otišao u drugu firmu gde je nekada ranio i teško ranio bivšu koleginicu. Nakon toga je otišao u kancelarije treće firme, gde je takođe nekad radio i zahtevao da vidi vlasnika. Kada mu je rečeno da vlasnik nije tu, on je pobegao sa mesta zločina.

Kako su saopštili iz policije, osumnjičeni je za Nikolu Mišovića radio oko nedelju dana.

– Spajser je odradio jednu turu i posvađao se sa poslodavcem oko toga da li će voziti i drugu, zbog čega je firma odlučila da ga otpusti – saopšteno je iz policije.

Nakon rasprave, Spajser je ispalio više hitaca u Nikolu. Hitna pomoć je Srbina prevezla u bolnicu, gde je i podlegao povredama. Policija navodi da je Spajser, nakon što je upucao Mišovića, otišao u druge dve špediterske firme, unutar istog kompleksa, gde je prethodno radio.

– Upucao je i teško ranio ženu (31), računovođu u firmi Force Transportation, a potom je otišao u firmu Egzit, ali je izašao kada je saznao da direktor firme nije tamo – navode iz policije.

Kako su naveli, Spajser je u firmi u kojoj je ranjena žena, radio pre nego što se zaposlio kod Nikole.

– Prethodno je radio u firmi čijeg vlasnika nije pronašao – naveli su iz policije.

Istakli su da je Spajser ispalio više hitaca i u ženu, koja je operisana i nalazi se u bolnici u stabilnom stanju. Policija navodi da je nakon krvavog pira Spajser peške pobegao oko kilometar, gde je ušao u još jednu firmu i tražio da koristi toalet. Zaposleni su ga 20 minuta kasnije zamolili da napusti njihove prostorije i pozvali su policiju, koja je do tada već uveliko tragala za njim.

Oko 17 časova pronašli su ga kako sedi na trotoaru u neposrednoj blizini.

– Kako sam shvatio, kada je policajac prišao Spajser je pomerio ruku. Policajac je iza vozila potražio zaklion i u tom trenutku je čuo pucanj. Kada je pogledao, Spajser je bio mrtav – rekao je zamenik komandira Mark Loftus.

Iz policije su saopštili da je Spajser živeo u jednom hotelu oko nedelju dana. Prilikom pretresa sobe koju je koristio pronađena je prazna futrola za pištolj. Nadležni su saopštili da je Spajser ranije osuđivan u Arkanzasu zbog napada, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare