VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U SRBIJI, PALA 21 OSOBA! Osumnjičeni za veliku prevaru, kod njih pronađeno više od POLA MILIONA EVRA I 13 LUKSUZNIH AUTOMOBILA

U velikoj akciji SBPOK-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala i policijskih službenika PU za Grad Beograd i Žandarmerije, danas je uhapšena 21 osoba, prenosi Blic.

Uhapšeni su osumnjičeni da su izvršili krivična dela Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga iz čl.238 i Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ R. Srbije, na taj način što su, u dužem vremenskom periodu, kao pripadnici grupe koja ima za cilj vršenje krivičnih dela u nameri da obmane kupce neovlašćeno koristili tuđe oznake, u većoj količini ili vrednosti nabavljali, proizvodili, prerađivali, skladištili ili stavljali u promet robu sa lažnim obeležijima poznatih robnih marki.

Osumnjičeni se terete da su organizovali proizvodnju, pakovanje, skladištenje i prodaju na veliko i malo, falsifikovanih hemijskih proizvoda za domaćinstvo načešćih proizvođača Proktor and Gembl i Henkel i to: “ JAR (Mađarski FAIRY), FAIRY, ARIEL Professional, ARIEL Professional colour, head&shoulders (pet tipova shampona), LENOR , PERSIL, Silan, Perwoll, Bref“ a čiju prodaju su dalje organizovali na pijačnim tezgama u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Pančevu i Beogradu.

Prilikom pretresanja stanova, poslovnih prostorija i magacina koje koriste osumnjičeni pronađena je velika količina hemijskih baza za pravljenje falsifikovane proizvoda čije poreklo i hemijski sastav ne odgovara originalnim a postoji verovatnoća i da su kancerogeni. Takođe su pronađeni i falsifikati ambalaža i nalepnica robnih marki, postrojenja za proizvodnju kao i štamparske pripreme za falsifikovanje proizvoda.

Od osumnjičenih su oduzeta novčana sredstva u iznosu većem od 500.000 evra i 8.000.000 dinara i 700.000 mađarskih forinti, zatim 13 skupocenih putničkih automobila, 1 kvad, 2 kuće i plac na Voždovcu kao i 1 stan u Pančevu.

Na spisku uhapšenih su: Dragan P. 1968) iz Beograda, Srđan V. (1976) iz Smedereva, Siniš R. 1977) iz Novog Sada, Slaviša S. (1971) iz Pančeva, Bajram K. 1993) iz Smedereva, Dalibor B. (1978) iz Subotice, Milojko Đ. 1956) iz Beograda, Slađan K. 1998) iz Subotice, S. Lasla (1969) iz Subotice, Ilija M. 1983) iz Subotice, Aleksandar P. (1975) iz Subotice, Zoran T. (1970) iz Subotice, Milan K. 1982) iz Subotice, Nataš S. (1982) iz Subotice, Milorad S. 1969) iz Subotice, Azim A. 1977) iz Novog Sada, Aleksandar S. (1971) iz Kule, Uroš T. 1989) iz Novog Sada, Bojan V. (1993) iz Subotice, Miroslav B. (1956) iz Odžaka, Pera S. 1975) iz Pančeva.

Kod pojedinih osumnjičenih pronađeno je dva pištolja i određena količina psihoaktivnih supstanci (marihuana) i njima će za navedeno biti pisana krivična prijava u redovnom postupku.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, oni su uhapšeni u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Osnovnim tužilaštvima u Subotici, Novom Sadu, Somboru i Pančevu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare