IZBODEN NOŽEM PRED DEVOJKOM, UMRO RODITELJIMA NA RUKAMA Tinejdžer osuđen na 12 GODINA ROBIJE zbog ubistva Nemanje Atanasovića, presudu slušao S OSMEHOM NA LICU

Milan Tanić (19) iz Zaplanjske Toponice osuđen je na 12 i po godina zatvora za ubistvo Nemanje Antanasovića (18) iz istog sela i nanošenje lake povrede njegovoj maloletnoj devojci N.S. (14), prenosi Blic.

Veće Višeg suda u Nišu izreklo mu je kaznu od 12 godina za ubistvo Antanasovića dok je sa povređivanje N.S. kažnjen sa 10 meseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 12 godina i šest meseci zatvora.

Tokom izricanja presude, Tanić se osmehivao, dok je majka ubijenog plakala i vikala u sudnici…

Ubistvo se desilo 26. decembra 2020. godine na zemljanom putu ispred jedne kuće u ovom zaplanjskom selu. Prema optužnici, Antanasović je sa devojkom došao do kuće Tanića a kada je ovaj izašao došlo je do obračuna u kojem su se međusbno ubadali noževima.

– Pošto ga je pokojni Antanasović upitao: „Pa, dobro brate, što me onoliko isprebijaste, što sam vam ja kriv?“, Tanić je odgovorio „Pa, brate, brate“ i iz desnog rukava spustio je nož u desnu šaku i krenuo na sada pokojnog mladića. Obgrlili su se licem u lice te su se tako obgrljeni okretali, ne panduvši pri tom na zemlju, a u kom položaju je okrivljeni nožem dužine 30 centimetara i dužine sečiva 18 centimetara žrtvi zadao jednu probodnu i pet ubodnih rana koje su u svom zbirnom dejstvu predstavljale tešku telesnu povredu sa izuzteno visokim stepenom opasnosti po život, a od koje je oštećeni preminuo – navodi se u optužnici VJT u Nišu.

Tanić se na jednom od prošlih ročišta branio da mu je na vrata kuće pozvonila nepoznata devojka koja se predstavila kao N. S. i da je rekla da je napdanuta u romskoj mahali, pa je zato uzeo nož kada je izašao iz kuće.

Tek je napolju video Nemanju koji se predstavio i rekao da je njegova devojka napadnuta a on se ponudio da ih isprati. U jednom trenutku devojka ga je navodno udarila s leđa u glavu a Nemanja ga je ubo u levu stranu grudnog koša. Nakon toga je i on njega, kako se branio, ubo samo jednom u stomak nakon čega su se vukli dok Nemanja nije pao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare