ZELENSKI o PUTINU: „Spreman sam da pregovaram sa njim.“

U podužem intervjuu ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je, kako prenosi Republika, da je spreman da pregovara sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.


Volodimir Zelenski je takođe upozorio da ako pregovori ne uspeju, to može značiti da bi sukob Ukrajine i Rusije mogao da preraste u Treći svetski rat.

 Spreman sam da pregovaram sa njim, kao što sam bio spreman i protekle dve godine. I verujem da ovaj rat nije moguće okončati bez pregovora – rekao je Zelenski i dodao:

 Ako postoji bar 1 odsto šanse da se ovaj rat zaustavi, onda mislim da tu priliku treba da iskoristimo. Moramo to da uradimo. Svaki dan gubimo ljude, nevine ljude na terenu – rekao je on za CNN.

– Ruske snage su došle da nas istrebe, da nas ubiju. I pokazujemo da naš narod i vojska mogu dostojanstveno da uzvrate. Ali, nažalost, naše dostojanstvo neće spasiti naše živote. Zato mislim da moramo da iskoristimo bilo koji format, svaku šansu da dođemo do prilike da pregovaramo, do prilike da razgovaramo sa Putinom. Ali ako ovi pokušaji propadnu, to bi značilo da je ovo Treći svetski rat – rekao je ukrajinski predsednik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare