PREDSEDNIK U SJENICI: Gradi se nova škola, od Pazara do Beograda za 2 sata! Dočekao ga Zukorlićev sin a direktorka nasmejala

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Sjenicu gde prisustvuje polaganju kamena-temeljca za izgradnju nove škole, kao i početku radova na izgradnji deonice Požega-Duga Poljana na auto-putu „Miloš Veliki“ (E-763).

11.05 – Predsednik nastavlja posetu Sjenici, na redu je izgradnja puteva,deonice u okviru auto-puta Miloš Veliki. Predsednik je u obraćanju rekao da će od Pazara do Duge Poljane vožnja trajati dvadesetak minuta, a da će se od Beograda do Pazara dolaziti za samo dva sata sigurne i lagane vožnje. On je naglasio da je mnogo puta o tome razgovarao sa pokojnim muftijim Zukorlićem i Rasimom (Ljajićem) i da su malobrojni verovali a evo sad ćemo dosanjati taj san i za samo 4 godine imati auto-put koji je inače jako težak jer je jedna deonica sva u mostovima i tunelima a to je jako teško i mnogo skupo.

11.00 – Predsednik će potom obeležiti početak radova na izgradnji deonice Požega-Duga Poljana na auto-putu „Miloš Veliki“ (E-763).

10.35 – Obraćanje predsednika Vučića. Na samom početku pozdravio je sve okupljene i direktorku Meiru te joj rekao da se ne sekira! Poručio je žiteljima Sjenice da će u osnovnu školu, koja će biti najmodernija u Srbiji, biti uloženo 7,2 miliona evra a potom i 6 miliona evra u dom zdravlja koji će imati i operacione sale i porodilište.

Naglasio je i da od Drugog svetskog rata u Sjenicu nije uloženo koliko je to sada, a zatim je izazvao oduševljenje okupljenih Bošnjaka rekavši da želi da oda počast i rahmetli muftiji Zukorliću s kojim je dogovarao brojne projekte za budućnost i razvoj Sjenice i drugih delova tog kraja Srbije.

Predsednik je, kako prenosi Kurir, kao najvažniju stavku označio uvođenje gasa u Sjenicu što će dovesti investitore pa ljudi neće više morati trbuhom za kruhom u Frankfurt i slično…

10.25 – Uvodno slovo održala je i direktorka škole Meira Dacić koja je pozdravila predsednika i sve okupljene, pre svih ljubitelje znanja, rekavši da će ova škola biti izvor vode za decu koja tu stasavaju. Ona se predsedniku države zahvalila baš zbog toga što se škola gradi baš u ovako teškom trenutku, u vreme kovida i svetske krize.

Okupljenima je poručila da će ovo biti najlepša i najbolja škola ne samo u Sjenici i ovom kraju nego i u ostatku Srbije. Želevši da mu se još jednom zahvali ona se zbunila i rekla sledeće: Hvala predsedniku Vučkoviću na šta su se svi nasmejali uključujući predsednika pa i nju samu!

10.20 – Zukorlić dočekao predsednika. Veliki broj građana okupio se da pozdravi predsednika, a šefa države u Sjenici je dočekao i Usame Zukorlić, sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića.

10.00 – Polaganje kamena-temeljca za izgradnju nove Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Sjenici. Škola će imati menzu za 500 đaka, kao i bazen pa će Sjenica prvi put u istoriji imati priliku da ima i plivački klub.

Za izgradnju nove osnovne škole u Sjenici 11,7 miliona evra

Država će u izgradnju nove Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Sjenici uložiti 11,7 miliona evra, uz ocenu da će to biti „najbolja škola u Srbiji“. Vučić je novinarima u Sjenici prilikom polaganja kamena-temeljca za tu školu rekao i da je u izradi projektna dokumentacija za rekonstrukciju Doma zdravlja u tom mestu, koja bi trebalo da bude gotova do kraja 2022. godine, i da će u to biti uloženo oko šest miliona evra.

„Kada imate najbolju školu u zemlji, kada imate potpuno novi i renovirani Dom zdravlja, kada se danas, na samo 15-tak kilometara odavde pokreće gradilišni kamp za izgradnju autoputa Požega – Ivanjica – Duga Poljana – Boljare, 107 kilometara, onda je jasno da će Sjenica živeti u potpuno drugačijem okruženju i na potpuno drugačiji način“, kazao je Vučić.

On je rekao i da će taj autoput „koštati više nego što su očekivali“, zbog poskupljenja gradjevinskog materijala u celom svetu. „Bez obzira na to, mi idemo u radove i nećemo stajati nijednog trenutka, zato što smo zahvaljujući svim gradjanima Srbije napravili stabilne javne finansije“, rekao je Vučić. Dodao je i da se projekatom gasifikacije Sjenice, gasovodom Aleksandrovac – Tutin i završetkom postavljanja plastičnih cevi za Novi Pazar „stiču uslovi za dovodjenje mnogo više stranih investitora, koji će da zapošljavaju ljude u tom kraju“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare