PARNI VALJAK ULAZI U FORMU: Partizan SAMLEO Igokeu pred Grobarima, dominacija Pantera!

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u utakmici 23. kola ABA lige rezultatom 83:70

Četvrta četvrtina

Prvi poeni za Mura, za +15. Nekoliko dobrih poteza Đorđevića iz Igokee. Međutim, ekipa Željka Obradovića sigurno kontroliše utakmmicu, a gosti iz Laktaša nikako nisu mogli da zaustave sjajnog Amerikanca Kevina pantera, koji je dominirao u „Pioniru“. Crno-beli su rutinski zadržali prednost u poslednjoj četvrtini i zasluženo pobedili – 83:70!

Treća četvrtina

Silovita igra Partizana, 10:0 za nepuna dva minuta na početku treće deonice za 21 poen razlike. Nekoliko dobrih akcija i poena Balše Koprivice, koji se povredio posle sudara sa snažnim Stivensom, kada je Amerikanac zakucao. Sve je u redu sa Koprivicom, koji nastavlja utakmicu. Trojka Robinsona, uzvraća Lesor, Partizan čuva veliku prednost. U timu Partizana i Daglas Mur dobija šansu. Panter izvrstan u trećoj četvrtini. Trojka Zagorca sa zvukom sirene – 65:51.

Druga četvrtina

Gosti dobri na početku druge deonice, koš Đorđevića iz teške poziciji, preko Ledeja. Smailagić dobar u odbrani, zakucavanje Lesora, domaćin topi prednost gostiju. Trojka Ledeja za novo vođstvo Partizana. Ledej donosi crno-belima pet poena prednosti, a potom diže publiku na noge. Tanasković prekida Partizanovu fantastičnu seriju i postiže svoj 14 poen, pogađa i Stivens za goste, precizan i Robinson. Panter uzvraća trojkom u završnici prvog dela igre i prva dvocifrena prednost domaćih – 39:28.

Prva četvrtina

Utakmica je počela, gosti vode sa 10:6, ekipa iz Laktaša napravila seriju od 8:0. Trener Željko Obradović besan na početku susreta, trađio tajm-aut u petom minutu.Lesor smanjuje prednost na 8:10. Trojka Pantera za ponovno vođstvo Partizana (11:10), Zakucavanje Stivensa za +8 za Igokeu (12:20). Domaćin smanjio na pet poena razlike, dobar pokušaj u poslednjoj sekundi Madara preko celog terena, ali nema koša za crno-bele. Kraj prve četvrtine – 15:20

Košarkaši partizana ne znaju za poraz na domaćem terenu još od januara kada ih je savladala Mega. U nizu su od dve pobede ostvarenih protiv Budućnosti i Metropolitana, a najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović pre svega očekuje lepu košarkašku predstavu u „Pioniru“.

– Ono što bih voleo je da dočekamo ekipu Igokee na način kako su oni dočekali nas. Da im uzvratimo gostoprimstvo pošto to u svakom smislu zaslužuju. Što se same utakmice tiče, sećamo se da je bila izuzetno teška, kada je Igokea bila na pragu pobede i da su pobedili, to bi bilo zasluženo. To iskustvo koje imamo da igramo protiv izvanredne ekipe koja je spremna da menja odbrane, koja je spremna da igra na različite načine u napadu i da koristi razne opcije. Prema tome, mislim da smo probali da se pripremimo i da shvatimo da igramo protiv izuzetno dobrog protivnika. Još jednom nadam se da će svi koji vole košarku da dođu i da odlgedaju jednu dobru košarkašku utakmicu – rekao je Obradović.

Pre toga crno- beli su igrali po sistemu toplo – hladno tokom kog su poraženi u finalu Kupa Radivoja Koraća, zatim ubedljivo slavili u „večitom“ derbiju, a potom još ubedljivije poraženi od Lijetkabelisa u Litvaniji

Igokea u poslednjih pet mečeva ima četiri trijumfa i poraz od Cedevite Olimpije, pa će izabranici Dragana Bajića sigurno imati šta da traže u ovom susretu.

U prvom ovosezonskom duelu, crno-beli su u Laktašima došli do važnog trijumfa nakon velikog preokreta, trijumfovavši sa 70:68, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare