TO JE ČAST ZA MENE! Austrijski kancelar se sastao sa patrijarhom Porfirijem

Austrijski kancelar Karl Nehamer sastao se u Beogradu sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Kancelar Nehamer je, na početku sastanka, izrazio zadovoljstvo što je upoznao patrijarha SPC i zahvalio mu što je izdvojio vreme za susret sa njim.

„To je čast za mene“, rekao je Nehamer i preneo da je tokom dana imao dobre razgovore sa predsednikom i premijerkom Srbije.

Dodao je da je za Evropu „šok“ što se na njenom tlu ponovo ratuje, i da je sada izazov za sve kako izaći iz ove krize i uspostaviti mir.

Patrijarh Porfirije je Nehameru poželeo dobrodošlicu u Srbiju, i naveo da je dijalog jedini način da se izađe iz ove krize.

Patrijarh i Nehamer razgovaraju u zgradi Patrijaršije, a gosta iz Austrije dočekao je vikarni episkop Sava, šef kabineta patrijarha srpskog.

Austrijski kancelar se ranije danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a nakon toga priređen je radni ručak.

Prethodo je u četiri oka razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, a održan je i plenarni sastanak delegacija Vlade Srbije i Savezne vlade Austrije.

Nehamer je posle sastanka sa premijerkom Brnabić, na zajedničkoj konferenciji za medije, poručio da je važno da se EU jasno odredi prema zemljama Zapadnog Balkana i podvuče da one pripadaju Evropi i Uniji, kao i da se ubrza njihov evropski put.

Istakao je da su odnosi sa Srbijom za Austriju od velikog značaja, jer je Srbija geostrateški i geopolitički važan partner.

Nehamer iz Beograda odlazi u posetu Sarajevu, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare