UPAD KOSOVSKE POLICIJE, U TOKU AKCIJA U SRPSKOM ŠTRPCU: Racije na čak 7 lokacija, ušli i u opštinu a ovo je razlog

U Štrpcu je u toku policijska akcija „Brezovica“ usmerena na nelegalno izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“ na području Brezovice, prenosi Kurir.

Kako javljaju prištinski mediji, pozivajući se na izjavu tužioca za teška krivična dela u Uroševcu Rasima Maljokua, trenutno se vrši pretres na sedam lokacija u blizini Štrpca.

„Operacija ‘Brezovica’ se nastavlja, vršimo racije na sedam lokacija u blizini Štrpca koje su povezane s akcijama koje smo ranije imali“, rekao je Maljoku.

Početkom marta je već bila akcija u slučaju „Brezovica“, kada je izvršen upad na 12 lokacija – u Uroševcu na pet lokacija, u Lipljanu i Srbici po jednoj i u Prištini na pet lokacija.

Policija je ušla i u prostorije Privremenog organa Opštine Štrpce.

Kako se navodi, po nalogu Osnovnog tužilaštva u Uroševcu i u saradnji sa Kosovskom policijom – Uprava za teške zločine u Prištini, nastavlja se akcija „Brezovica“, odnosno naredba o kontroli u zgradi Opštine u Štrpcu, zbog sumnje na krivična dela zloupotreba službene dužnosti, uzimanje i davanje mita. U dosadašnjim akcijama uhapšeno je nekoliko osoba i određen im je pritvor od 30 dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare