Bajden prvi put nazvao Putina „RATNIM ZLOČINCEM“, Peskov: „To je neoprostiva retorika“

Američki predsednik Džo Bajden nazvao je danas predsednika Rusije Vladimira Putina „ratnim zločincem“, dok Rusija intenzivira napad na Ukrajinu.

– Mislim da je on ratni zločinac – rekao je Bajden, prenosi Blic.

Zvaničnici, uključujući Bajdena, ranije su izbegavali da kažu da se u Ukrajini događaju ratni zločini, pozivajući se na tekuže istrage o tome da li se taj izraz sme koristiti. Ali zvaničnici su bili jasni da veruju da su zločini u toku i da bi namerno gađanje civila predstavljalo ratne zločine, piše CNN.

– Predsednikove primedbe govore same za sebe – rekla je kasnije sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki. Ona je rekla da Bajden „govori iz srca“.

Ona je rekla da je istraga u Stejt departmentu o ratnim zločinima još u toku.

Bajden je prvobitno rekao „ne“ kada su ga pitali da li je Putin ratni zločinac, ali se odmah vratio grupi novinara da razjasni šta je pitano. Na ponovno pitanje da li je Putin bio ratni zločinac, odgovorio je potvrdno.

Portparol Kremlja rekao je da je Bajdenov komentar da je Putin ratni zločinac, neprihvatljiva i neoprostiva retorika, javlja Rojters pozivajući se na rusku državnu novinsku agenciju TASS.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare