OSAKAĆENI LEŠ DOPLOVIO U KOSTOLAC IZ HRVATSKE? Misteriozni muškarac bio je sportista, a u vodi je proveo između šest i 18 meseci?

Telo u fazi raspada, koje je pronađeno pre desetak dana kod Kostolca, još uvek nije identifikovano, a kako Kurir saznaje, postoje indicije da je doplovilo čak iz Hrvatske!

Da podsetimo, telo muškarca pronađeno je prošlog petka po podne, kada je samo isplivalo kod crpne stanice u delu nazvanom Pepelište, nedaleko od elektrane.

Visok muškarac

– Iz vode su isplivali donji ekstremiteti i mali deo trupa. Telo je bilo u fazi raspadanja i u prvom momentu se nije mogao utvrditi ni pol, ali je definitivno, zbog dužine i debljine nogu utvrđeno da je reč o muškarcu – priča izvor i dodaje da je Više javno tužilaštvo u Požarevcu odmah po pronalasku tela naložilo obdukciju, ali i da se radi DNK analiza, koja bi trebalo da bude gotova u narednoj sedmici.

Kako izvor Kurira navodi, prvo se proveravalo da li je reč o nestalom Mateju Perišu, ali i da li je pronađeni muškarac možda neka od žrtava klana Veljka Belivuka.

– Nepobitno je utvrđeno da je reč o mlađem muškarcu visokom oko 187 santimetara, koji se najverovatnije duže vreme bavio sportom, s obzirom na stanje njegovih mišića. Za sada nema indicija da je reč o Mateju Perišu, s obzirom na to da je telo u vodi bilo šest meseci do godinu i po dana, a da je nesrećni mladić nestao pre nešto više od dva meseca, a i patike koje je imao u noći nestanka su bele, dok je obuća na telu tamne boje – kaže izvor i nastavlja:

– Istražitelji ne isključuju mogućnost da se radi o telu koje je doplovilo iz Hrvatske ili neke druge zemlje kroz koju protiče Dunav. Interesantno je da, uprkos objavljenim fotografijama na kojima se vide patike koje su na telu, niko zasad nije kontaktirao sa istražiteljima da se interesuje za slučaj, niti da identifikuje ostatke – zaključuje izvor Kurira.

Jovo Kecman

Tokom istrage, kako saznajemo, upoređivani su i DNK profili različitih nestalih muškaraca, između ostalih i Jove Kecmana, fitnes-instruktora, za koga se spekuliše da je žrtva klana.

– DNK profil uzet je od Kecmanovog oca, a analize još uvek zvanično nisu stigle. Međutim, interesantno je da je pronađeni muškarac, prema prvim procenama, bio viši za desetak centimetara od nestalog fitnes-instruktora – naveo je sagovornik.

Bez glave i trupa

Mogao ga je iseći brod

Pronađeno telo, kako naš izvor objašnjava, bilo je u toliko lošem stanju da nije moglo da se utvrdi da li je reč o utopljeniku ili žrtvi nekog krivičnog dela. – Leš je bio gotovo presečen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovek isekao telo. Dok je plutalo, mogao ga je iseći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete telo – kaže izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare